Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των εγκρίσεων για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και αναμένεται πλέον να υπάρχει συνεχής ροή» δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Λόγω ελλιπών στοιχείων σε μεγάλο αριθμό των υποβληθεισών αιτήσεων, υπήρξε καθυστέρηση στην έγκριση των δανείων.

Η διαδικασία επιταχύνθηκε και περίπου 3.200 δάνεια εγκρίθηκαν χθες από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό ύψους 380 εκατ. ευρώ, και έχουν ήδη αποσταλεί στις τράπεζες.

Έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των εγκρίσεων για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και αναμένεται πλέον να υπάρχει συνεχής ροή.

Επίσης, την Τρίτη 9 Ιουνίου, υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τα τελευταία 300 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ που μεταφράζονται σε 700 εκατ. ευρώ δάνεια και τα οποία φέρνουν τον συνολικό προϋπολογισμό της δράσης στα 2 δισ. ευρώ».