Μύκονος
Το νησί της Μυκόνου
Μύκονος
Το νησί της Μυκόνου

Λίγο πιο κοντά στη φάση της εκκίνησης βρίσκεται η νέα τουριστική επένδυση που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), σηματοδοτώντας ένα «σερί» τουριστικών έργων που «ωριμάζουν» στο νησί τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα λοιπόν, με την ανακοίνωση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, με πρόεδρο τον Ευθύμιο Μπακογιάννη, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ξενοδοχειακή επένδυση, που αναλαμβάνουν εταιρείες συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας Δακτυλίδη, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, στα Καστελλάκια πλησίον του παραλιακού οικισμού Πλατύ Γιαλός του Δήμου Μυκόνου προεγκρίθηκε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το έργο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ολοκληρωμένου συγκροτήματος με επιπλωμένες κατοικίες, αλλά και ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τα οποία θα δημιουργηθούν σε έκταση 53,4 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 180 με 200 κλίνες (ο ακριβής αριθμός θα οριστικοποιηθεί στη φάση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), υπολογίζεται ότι θα εμφανίζει τζίρο 8 εκατ. ευρώ. Στη φάση της κατασκευής θα απασχολεί 200 άτομα, ενώ μέχρι 200 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην λειτουργία, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο έως και Οκτώβριο. Το project θα έχει συνεισφορά στο δημόσιο κορβανά κατά το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Αντέχει η Μύκονος

Πάντως, το…Πριγκιπατο της Μυκόνου φαίνεται ότι αντιστέκεται στον κορονοϊό ή τουλάχιστον οι επενδυτές δεν εγκαταλείπουν τα επενδυτικά τους σχέδια. Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να πάρουν μπρος με αποτέλεσμα να μην επηρεάζονται ιδιαίτερα από κρίσεις, όπως αυτή του κορονοϊού.

Έτσι, όπως ανέφερε, χθες, το Economix.gr σε εξέλιξη βρίσκεται η δημόσια διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Grivalia και Frontera management, για επένδυςη 46,5 εκατ. ευρώ, που είναι γνωστή και ως project blue στην Άνω Μερά Μυκόνου. Σε τμήμα του ακινήτου, δηλαδή σε 14,3 χιλ. τετραγωνικά μέτρα -όση είναι η προβλεπόμενη δόμηση του έργου- σχεδιάζεται η κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων συνολικής δυναμικότητας 340 κλινών. Η συγκεκριμένη επένδυση που θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας, περιλαμβάνει μία τουριστική έπαυλη (276 τ.μ. ), τέσσερις προεδρικές σουίτες (~170 τ.μ. ), τέσσερις 4 βίλες (250-300 τ.μ. ), 41 σουίτες (60-77 τ.μ.) και 100 δωμάτια επισκεπτών (25-59 τ.μ.).

Αλλά και το τουριστικό έργο της AGC Equity Partners, ύψους 60 εκατ. Ευρώ, προχωράει, καθώς εκδόθηκε, πρόσφατα, το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του ΕΣΧΑΣΕ. Θα κατασκευαστούν 65 κατοικίες ενός δωματίου με επιφάνεια 45-50 τ.μ., 15 κατοικίες 70 τ.μ., 9 κατοικίες των 2 δωματίων 100 τ.μ., 5 κατοικίες των 3 δωματίων επιφάνειας 130 τ.μ. και μία βίλα 160 τ.μ.