Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός
Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός
Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός
Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός

Σε διάστημα περίπου έξι μηνών ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας ιδιοκατασκευών Leroy Merlin στη λεωφόρο Κηφισού 60 στην Αθήνα, καθώς οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2019 από την τεχνική εταιρεία «Ακτωρ». Απομένουν πλέον ορισμένες εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και συγκεκριμένα της οδικής σύνδεσης του υπαίθριου πάρκινγκ του κτηρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο.

Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός
Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός

Το κτίριο, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Hines, είναι επιφάνειας 12.000 τ.μ. και βρίσκεται στην έκταση όπου σχεδιαζόταν, στο παρελθόν, να υλοποιηθεί το εμπορικό κέντρο Academy Gardens. Στο ισόγειό του θα εγκατασταθεί ένα κατάστημα Leroy Merlin, ενώ στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί ένα ακόμη κατάστημα αλυσίδα του λιανεμπορίου. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ, η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται από την Άκτωρ τον περασμένο Νοέμβριο και όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για χρόνο ολοκλήρωσης ρεκόρ.

Με στόχο την εξασφάλιση των αποδόσεων του έργου, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία ακινήτων προχώρησε πριν ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες σε συμφωνία για την ενοικίαση του ισογείου στην Leroy Merlin, ενώ η μίσθωση των υπόλοιπων ορόφων ολοκληρώθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός
Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός

Το έργο της κατασκευής του κτιρίου εξασφάλισε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού, επειδή δεν επηρεάζεται το βιομηχανικό συγκρότημα της έκτασης, αλλά και με συγκεκριμένους όρους, μεταξύ των οποίων:

– να μην παρεμποδίζεται η θέαση του μνημείου

– το κτίριο να συνδιαλέγεται αρμονικά με το χαρακτηρισμένο μνημείο των κλωστηρίων «Λαναρά»

– οι εκσκαφικές εργασίες να γίνουν υπό αρχαιολογική επίβλεψη από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων

– το τελικό ύψος της οικοδομής να μην ξεπεράσει τα 16,24 μέτρα.

Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός
Κατάστημα Leroy Merlin- Κηφισός

Από τα μεγαλύτερα κτιριακά projects

Το κτίριο της Hines στον Κηφισό είναι από τα μεγαλύτερα κτιριακά έργα. Αυτό με δεδομένο ότι το αμέσως μεγαλύτερο έργο της αποκατάστασης, αναδιαρρύθμισης και αλλαγής χρήσης τριών, χαρακτηρισμένων ως διατηρητέων μνημείων, κτιρίων του συγκροτήματος του πρώην 401 στρατιωτικού νοσοκομείου, που υλοποιεί η εταιρεία Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ, είναι προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στο pipeline βρίσκεται σειρά έργων, όπως τα κτίρια έρευνας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής ακριβείας (εξατομικευμένης ιατρικής) του ιδρύματος ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), που είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Η λίστα περιλαμβάνει και την μελέτη – κατασκευή – συντήρηση – λειτουργία οκτώ νέων σχολείων και την ανακατασκευή του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στα Χανιά, ύψους 40,7 εκατ. ευρώ, το “παρών” δίνουν  οι εταιρίες Άκτωρ παραχωρήσεις, ΑΤΕΣΕ, Άβαξ και Μυτιληναίος.