Φορτηγό ανακύκλωσης
Φορτηγό ανακύκλωσης
Φορτηγό ανακύκλωσης
Φορτηγό ανακύκλωσης
Πηγή Εικόνας: dedisa.gr

«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την ενίσχυση των δήμων με σύγχρονα εργαλεία, με στόχο να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κατά την παράδοση ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου και 90 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων, στον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη.

Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο προγράμματος της περιφέρειας για τη διάδοση και ενίσχυση της ανακύκλωσης με τμηματική διάθεση ανάλογου εξοπλισμού στο σύνολο των δήμων.

Κατά την εκδήλωση στο δημαρχείο Ωρωπού, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ακολούθησε επίδειξη της λειτουργίας του απορριμματοφόρου και ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Τον δήμαρχο πλαισίωναν οι αντιδήμαρχοι Α. Γαζβινιάν και Ι. Δήμας, ενώ τον περιφερειάρχη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Πολιτικής Προστασίας, και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλης, καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Α. Κατσιγιάννης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Γιασημάκη για το αυτοδιοικητικό του έργο και διαμήνυσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις στον Ωρωπό και την Ανατολική Αττική με στόχο την τουριστική ενίσχυση και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην παράδοση του εξοπλισμού, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι συνεχίζεται η ενίσχυση των δήμων με σύγχρονα εργαλεία προκειμένου «να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Θα είμαστε δίπλα στους δήμους προκειμένου όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξη και προσφορά του, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Όπως ανέφερε, μάλιστα, η αξιοποίησή τους θα εστιαστεί σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού, όπως οι λαϊκές αγορές και τα εμπορικά καταστήματα.