Ελαιόδεντρο στον Γέρακα Λακωνίας
Ελαιόδεντρο στον Γέρακα Λακωνίας
Πηγή Εικόνας: Belesis Apostolos - wikimedia commons

Περισσότερες από 450 φωτογραφίες ανέβασαν, κατά τη χθεσινή ημέρα, οι χρήστες του instagram ανταποκρινόμενοι στην επικοινωνιακή εκστρατεία του υπουργείου Ενέργειας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Το υπουργείο ζήτησε από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αναρτήσουν φωτογραφίες που να περιέχουν παιδικές ζωγραφιές της φύσης ή στιγμιότυπα με σκηνικό από το φυσικό περιβάλλον.

Το μήνυμα ήταν ότι, στο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού για την Ημέρα της Γης, οι πολίτες δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να τιμήσουν το περιβάλλον ανεβάζοντας τις σχετικές φωτογραφίες με το #ypen και το #earthday2020.

Οι χρήστες του Instagram ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω με τους περισσότερους να επιλέγουν αναμνήσεις από εκδρομές τους στην εξοχή καθώς τις ημέρες της καραντίνας λόγω κορωναϊού δεν υπήρχε η δυνατότητα να βρεθούν σε εξωτερικό χώρο. Πάντως οι φωτογραφίες που έκαναν την πιο όμορφη εντύπωση ήταν αυτές που ζωγράφισαν μικρά παιδιά.

Το παράδειγμα έδωσε και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, που ανάρτησε φωτογραφία με τον μικρό του γιο, Γιαννάκη, να κρατάει μια ζωγραφιά από το φυσικό περιβάλλον.