Μέτρα για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας από την Volton ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε η Volton.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα είναι:

-Έκπτωση 5% σε όλους τους οικιακούς κι επαγγελματικούς πελάτες για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Η έκπτωση αφορά πελάτες χαμηλής τάσης, αρχικά για το μήνα Απρίλιο και θα αποδοθεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε πελάτη.

– Επιπλέον έκπτωση 5 ευρώ σε όσους πελάτες, παλιούς και νέους, αποφασίσουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά (e-bill).

-Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες.

-Δυνατότητα ευέλικτων διακανονισμών έως και 8 μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες.

Οι ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες:

Α’ Κατηγορία: Πελάτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ).

Β’ Κατηγορία: Πελάτες που στην σύνθεση του νοικοκυριού τους περιλαμβάνεται και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους και επιπλέον έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έως τα όρια που προβλέπονται στην υπ’αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/ Φ29/16027/6.8.2010 απόφαση «Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου»ι.

Γ’ Κατηγορία: Πελάτες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας και επιπροσθέτως να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έως τα όρια που προβλέπονται στην υπ’αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/ Φ29/16027/6.8.2010 απόφαση «Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου», προσαυξανόμενα κατά 8.000 ευρώ.