Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Πηγή Εικόνας: Γιώργος Πατούλης

Στο στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής να καθιερώσει το σύνολο της Αττικής, την Αθήνα αλλά και τα νησιά της, το πανέμορφο παράκτιο μέτωπο της, σε τουριστικό προορισμό πρώτου μεγέθους, αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση της νέας τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας στο διεθνές κοινό.

Αφού επεσήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Πατούλης ότι ο στόχος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διαχείρισης της νέας περιφερειακής αρχής, είναι ο εκ νέου σχεδιασμός της τουριστικής εμπειρίας που θα απολαμβάνει πλέον ο επισκέπτης της Αττικής, φιλοδοξία είναι η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει ένα ισχυρό “Brand Name” συνώνυμο της φιλοξενίας και της ευεξίας.

«Για το 2020 προτεραιότητα είναι η αναπτυξιακή αναγέννηση της περιφέρειας με αιχμή τον τουρισμό», σημείωσε ο Περιφερειάρχης. «Χτίζουμε την ισχυρή Αττική με οργανωμένο σχέδιο και εστιάζουμε στην ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμό, μετατρέποντας την περιφέρεια Αττικής σε περιφέρεια υγείας και ευεξίας, γεγονός που θα αποτυπωθεί σε σημαντική αύξηση των εσόδων και της απασχόλησης παράλληλα», ανάφερε μεταξύ άλλων.

Με έμφαση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για πλέγμα δράσεων που θα κάνουν πράξη τον στόχο της «Πράσινης Περιφέρειας» που περνάει και μέσα από δράσεις μείωσης των εκπομπών αερίου διοξειδίου του άνθρακα. Ανάπτυξη και διάδοση της ηλεκτροκίνησης, καθολική δεντροφύτευση και των πέντε βουνών της Αττικής, νέα μορφή διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική κλπ είναι μερικές από τις ενέργειες που τρέχει η Περιφέρεια, όπως τονίστηκε.

Σε ερώτηση αν η Περιφέρεια της Αθήνας μπορεί να γίνει Γκέτεμποργκ ή Κοπεγχάγη στο σκέλος της αειφόρου ανάπτυξης, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι και η πολιτική βούληση υπάρχει αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του κορωναϊου στην τουριστική βιομηχανία αλλά και στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η Πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα έχουν θωρακίσει την χώρα από τον ιό.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι πρέπει να προαχθεί ακόμα περισσότερο η πρόληψη και εκφράζει την πρόταση, ότι ενδεχομένως θα πρέπει να εξεταστεί το σενάριο να κλείσουν τα σχολεία της χώρας αλλά και της Αττικής κατ’επέκταση, όπως έκανε και η γείτονα χώρα (Ιταλία) για ένα χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, για καθαρά προληπτικούς λόγους».

«Θα πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική πρόληψης», σημειώνει ο Περιφερειάρχης και υπογραμμίζει ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στις περιοχές που εντοπίσθηκαν τα κρούσματα θα πρέπει για ένα μικρό χρονικό διάστημα να κλείσουν, όχι ως ένδειξη πανικού, αλλά ως ένδειξη προληπτικής αντιμετώπισης της κατάστασης.

Αφού τονίζει ότι στην παγκόσμια κοινότητα έχουν ακυρωθεί σημαντικές εκδηλώσεις και συνέδρια, σημειώνει ότι το ζητούμενο είναι να κάνουμε κάτι ακόμα περισσότερο, παρά να τρέχουμε αργότερα πίσω από το πρόβλημα, που με τη σειρά του, θα επηρεάσει τις εθνικές οικονομίες.