Έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα ενίσχυσης και υποστήριξης μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας- EIT Health Accelerator Programmes. Δείτε τα προγράμματα που είναι ανοικτά αυτήν την περίοδο και δηλώστε συμμετοχή, ανάλογα με το προφίλ σας.

Α) Incubate: Είμαι στο στάδιο της ιδέας/έναρξης του έργου

Σε ποιους απευθύνεται: Νέους Επιχειρηματίες, επιστήμονες που θέλουν να κάνουν τη δική τους Startup ή να λάβουν εκπαίδευση και υποστήριξη για να καινοτομήσουν.

  • Innostars Awards για πρώιμες Startup με ελάχιστο βιώσιμο προϊόν αλλά χωρίς έσοδα μέχρι τις 27 Μαρτίου.
  • ΕΙΤ Jumpstarter για ομάδες ιδεών χωρίς ιδρυμένη εταιρεία απαραίτητα μέχρι τις 15 Μαρτίου
  • CaixaImpulse @Barcelona μέχρι τις 16 Μαρτίου
  • Bootcamps

Β) Validate: Έχω ήδη προϊόν/υπηρεσία και θέλω να δοκιμαστεί στην αγορά

Σε ποιους απευθύνεται: Start-ups που ψάχνουν να επικυρώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να κατανοήσουν τοπικά/περιφερειακά σχήματα παροχής χρηματοδότησης και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές.

Γ) Scale!: Είμαι έτοιμος/η να αναπτυχθώ περαιτέρω

Σε ποιους απευθύνεται: Σε ώριμες startups και ΜΜΕ, ώστε να τους δοθεί πρόσβαση σε εργαλεία και δίκτυα για χρηματοδότηση και είσοδο σε νέες αγορές.

Bootcamps

  • CRAASH Barcelona (ιατρικές συσκευές, διάγνωση, ψηφιακή καινοτομία), μέχρι τις 16 Μαρτίου
  • EIT Health BioEntrepreneur Bootcamp 2020 @Munich, μέχρι τις 30 Μαρτίου
  • Patient Innovation Bootcamp @Copenhagen (για ασθενείς και φροντιστές με ανάγκη διαχείρισης της ιατρικής τους κατάστασης), μέχρι τις 30 Μαρτίου
  • OpenAPI bootcamp @Oxford (Υποστήριξη για τη δημιουργία κατάλληλων λύσεων ψηφιακής υγείας), από 17 Μαρτίου μέχρι και 15 Ιουνίου
  • EIT MedTEch Bootcamp @Erlangen (ιατρικές τεχνολογίες), από 17 Μαρτίου μέχρι και 15 Ιουνίου
  • EIT Health Validation Lab, από 17 Μαρτίου μέχρι και 15 Ιουνίου

Δείτε όλα τα ανοικτά προγράμματα και υποβάλετε την αίτησή σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα και να επικοινωνείτε με τον Μέγα Γεώργιο, EIT Health Hub Greece Coordinator, megas@ekt.gr, 2107273921.

Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας.

Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o πόλος του EIT Health στην Ελλάδα. Το 2019 το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του EIT Health. Περισσότεροι από 60 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας ενημερώθηκαν για προγράμματα του EIT Health και 12 από αυτούς επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.