εικόνα από την είσοδο των γραφείων της ΓΣΕΕ
εικόνα από την είσοδο των γραφείων της ΓΣΕΕ
Πηγή Εικόνας: ΓΣΕΕ

Σε μια κίνηση «κοινωνικής μηχανικής», δηλαδή στο να στραφούν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά των εργατών και υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 25/2, ημερομηνία έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία η στάση εργασίας που προκηρύχθηκε ακριβώς για τις ώρες που θα ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ χαρακτηρίστηκε ως «διευκολυντική», προκειμένου να «ταξιδέψουν» οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Καβούρι Αττικής όπου θα γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Είναι μάλλον μια ημέρα ντροπής για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, που δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων, ανεξαρτήτως τομέα απασχόλησης…

Πότε άλλοτε, αλήθεια, σε ομαλές δημοκρατικές εποχές, μία τριτοβάθμια επιπέδου, πανελλαδική, ομοσπονδία, όπως η ΑΔΕΔΥ, καταφέρθηκε εναντίον της άλλης τριτοβάθμιας ομοσπονδίας; Από πότε – και από ποιον άραγε – αναγνωρίζεται στους δημοσίους υπαλλήλους λόγος για το τί θα κάνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα;

Από πότε ένας φορέας δικαιούται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλου φορέα, για τα οποία μάλιστα έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη;

Είναι πραγματικά ντροπή να απέχουν από την εργασία του οι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος (όπως θέλουν να είναι) επειδή οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν να εκλέξουν την ηγεσία που θα τους εκπροσωπεί…

Τα άλλα, περί ΠΑΜΕ, εργοδοτών και αντιπροσωπευτικότητας, που επικαλείται είτε η ΓΣΕΕ είτε η ΑΔΕΔΥ είναι απλό φύλο συκής. Αυτό που τρομάζει είναι ότι κάποιοι στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ θέλουν να έχουν ρόλο και λόγο στο τί κάνουν άλλοι εργαζόμενοι. Η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι δεν προασπίζεται από το Σύνταγμα μόνο έναντι της εξουσίας αλλά καθενός που την επιβουλεύεται. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό όσοι έχουν ορκιστεί υπακοή σε αυτό…

ΥΓ: για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, ιδού τα σχετικά κείμενα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ:

ΓΣΕΕ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/2/20

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και αποφάσισε ότι:

1) Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 37ο εκλογικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι Αττικής.
2) Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Το 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών. Η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων!

ΑΔΕΔΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020,  από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα  πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΓΣΕΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/2/20

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικά με την «ανακοίνωση» της ΑΔΕΔΥ και την υποτιθέμενη «διευκολυντική στάση εργασίας» που προκήρυξε, για διευκόλυνση «διαδηλωτών» που θα εναντιωθούν στη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το γεγονός ότι μια ομάδα προθύμων, προσχωρεί στη στρατηγική του Π.Α.ΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων.

Ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των πλειοψηφικών τους παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ, ουδεμία σχέση έχουν με την εργαλειοποίηση της Ανώτατης Δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης από το Π.Α.ΜΕ και κάποιους «προθύμους». Σχεδόν αναμέναμε μια τέτοια θεσμική εκτροπή. Άλλωστε είχαν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες «βαρύνουσας» σημασίας ανακοινώσεις – παρεμβάσεις που άπτονται…των «άμεσων» προβλημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου…

Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ, είναι οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αντίστοιχα. Οφείλουν να λειτουργούν με σοβαρότητα, να παράγουν πολιτική, να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση με ευθύνη απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπούν, να έχουν καθοδηγητικό ρόλο με ύφος Προοδευτικό, Δημοκρατικό, Ευρωπαϊκό. Είναι όργανα με ιστορία και έχουν συνεισφέρει βαρύ φόρο στην προάσπιση των συλλογικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Και το 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΓΣΕΕ είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του Ιδιωτικού Τομέα! Κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν θα μπορέσει να το παρεμποδίσει με τη βία.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (τέτοιο περιεχόμενο ούτε το Π.Α.ΜΕ δεν τόλμησε να συντάξει), αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 37o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Εμείς οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, δύναμης της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και να μην επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό τομέα, από εκείνους που στοχεύουν, παραβιάζοντας νόμους και καταστατικό, να επιβάλλουν δια της σωματικής ρώμης τους συσχετισμούς που επιθυμούν στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουμε υποχρέωση αλλά και δικαίωμα να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος τους από τις ανάλγητες και αδιέξοδες πολιτικές.

Η παρεμπόδιση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από κομματικούς στρατούς, πλήττει όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας.

Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι χρέος μας να επιδείξουμε σεβασμό στις διαφορετικές αντιλήψεις δίνοντας αγώνα για πλουραλιστικά εργατικά συνδικάτα.

Η πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αποτελεί μείζον ζήτημα έκφρασης και λειτουργίας των συλλογικών Θεσμών. Αποτελεί ζήτημα ύπαρξης της ίδιας της δημοκρατίας η οποία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται.

Η ΓΣΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΗΣ!!

Αθήνα, 21.2.2020

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ:

ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΠΟΣΤ)
ΒΕΝΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ
ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΚΛΕΖΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΝΙΕ)
ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΠ-ΟΤΑ)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΡΑΓΚΟΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ/ΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΚΕ)
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΟΠΑΜ)
ΚΕΦΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΚΛΑΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΩΤΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΑΤΟΥ
ΚΟΣΣΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΥΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΟΜΕ-ΚΗΕ)
ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΩΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΛΑΤΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΟΥΠΑ)
ΛΙΓΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΛΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (πρώην ΟΕΣΙΚ)
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΟΒΕΣ)
ΜΕΙΝΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ «Η ΕΝΩΣΙΣ» (ΠΟΕΚ)
ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΜΠΑΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΜΠΕΜΠΕΚΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΝΤΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜΥΛΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΠΟΣ)
ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
ΠΕΤΡΑΚΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΣΑΒΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
ΣΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΟÏΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ –ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ.ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΕΓΟ)
ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΤΣΟΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ (ΠΟΕΜ)
ΤΣΟΥΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ –ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ)
ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΑΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΧΟΥΠΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ