Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Japan Tobacco International (JTI) Victor Crespo συναντήθηκε στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η JTI για την αναβάθμιση του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη (το οποίο απέκτησε το καλοκαίρι του 2018), τη δημιουργία σύγχρονων γραμμών παραγωγής, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και τη συνεργασία της με την τοπική κοινωνία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Crespo ενημέρωσε τον κ. Καράογλου ότι η JΤΙ στην Ελλάδα αριθμεί 300 εργαζόμενους, συνεισφέρει ετησίως το 2% των συνολικών δημοσίων εσόδων και κατέχει το 27% της αγοράς καπνικών προϊόντων.

Ο κ. Καράογλου επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επένδυση της Japan Tobacco International στη χώρα μας καταδεικνύει τη δυναμική εποχή στην οποία εισέρχεται η Βόρεια Ελλάδα και τόνισε πως «το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) βρίσκεται δίπλα και στηρίζει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που βάζει την εθνική μας οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά».