To κτήριο της πρώην Φωκάς
To κτήριο της πρώην Φωκάς
To κτήριο της πρώην Φωκάς
To κτήριο της πρώην Φωκάς
Πηγή Εικόνας: Google maps

Ενοικιαστήρια σε σειρά ακινήτων του στο κέντρο της Αθήνας – μερικά μάλιστα ιδιαιτέρως γνωστά και εμβληματικά, βάζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Με δεδομένο πάντως, ότι σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης, από 1η Μαρτίου το ΕΤΕΑΕΠ θα ενταχθεί στον ΕΦΚΑ (ή μάλλον στον νέο e-ΕΦΚΑ…) για τα ακίνητα αυτά – ή έστω για κάποια από αυτά, για τα οποία η ημερομηνία υποβολής προσφορών εκπνέει τον Μάρτιο – την επεξεργασία των προσφορών θα κάνει άλλος φορέας και θα κληθεί να λάβει αποφάσεις διοικητικό συμβούλιο διαφορετικό από το σημερινό.

Ποια είναι όμως, τα ακίνητα που επιδιώκει να αξιοποιήσει το ΕΤΕΑΕΠ;

-Εξαώροφο αυτοτελές ακίνητο, χωρίς τα καταστήματα του ισογείου, ιδιοκτησίας του ΕΤΕΑΕΠ, επί της οδού Μενάνδρου 1 και Ευριπίδου, στην Αθήνα, με μικτή επιφάνεια 845,15 τ.μ. Το ελάχιστο προτεινόμενο μηνιαίο μίσθωμα για τη δωδεκαετή εκμίσθωσή του, ανέρχεται στις 5.500, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών και διενέργειας του διαγωνισμού, ορίζεται η Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Στην περιοχή που είναι υποβαθμισένη τα τελευταία χρόνια, έχει υπάρξει έντονη αναδιάταξη και οι χρήσεις ξενοδοχείων, ξενώνων και τουριστικών καταλυμάτων έχει αναπτυχθεί σημαντικά.

– Πενταώροφο αυτοτελές ακίνητο με υπόγειο, ισόγειο και δώμα στην οδό Σταδίου 41 στην Αθήνα, που έχει επιφάνεια 8.453,08 τ.μ. και στο παρελθόν μισθωνόταν στην εταιρεία ένδυσης – υπόδησης Φωκάς. Το ελάχιστο προτεινόμενο μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται στις 45.000 ευρώ και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών και διενέργειας του διαγωνισμού, ορίζεται η Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. Η διάρκεια μίσθωσης του ακινήτου είναι 15+5 χρόνια. Το κτίριο βρίσκεται σε εμβληματική θέση, σε συνέχεια του ιστορικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, απέναντι από τη Στοά Βιβλίου – Μέγαρο Αρσάκη – Συμβούλιο της Επικρατείας και από την Πλατεία Σανταρόζα.

– Τριώροφο αυτοτελές ακίνητο, με υπόγειο, ισόγεια καταστήματα και ημιώροφο, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 58 και έχει επιφάνεια 3.105 τ.μ. Το ελάχιστο προτεινόμενο μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται στις 15.000 ευρώ, ως μισθωτική διάρκεια ορίζονται τα 30 έτη, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι η 6η Φεβρουαρίου. Είναι ένα πασίγνωστο κτίριο στους Αθηναίους καθώς βρίσκεται ακριβώς επάνω στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου.