Αυτά είναι τα μεγαλύτερα deals του 2019 στα ακίνητα
Aυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ.
Αυτά είναι τα μεγαλύτερα deals του 2019 στα ακίνητα
Aυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ.
Πηγή Εικόνας: Google maps

Το Fund Greco Real Estate, με έδρα το Λονδίνο, αναμένεται να είναι ο νικητής του διαγωνισμού πώλησης των 4 ακινήτων της Prodea ΑΕΕΑΠ.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερααπό τη διοίκηση της εταιρείας και τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Αριστοτέλη Καρυτινό, ο οποίος, σε αγαστή συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο, επέλεξε την καλύτερη προσφορά από τις 3 που δέχθηκαν συνολικά.

Η επιλογή του νικητή της διαδικασίας έγινε με βάση το συνολικό τίμημα που κατατέθηκε.  Σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε κοντά στην περιοχή των 90 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Prodea ΑΕΕΑΠ, από την εκκίνηση της διαδικασίας απαιτούσε το τίμημα να ήταν υψηλότερο του κόστους απόκτησης των ακινήτων, που έφτανε τα 75 εκατ. ευρώ.

Το Fund «Greco Real Estate» έβαλε στο τραπέζι περισσότερα χρήματα έναντι των άλλων διεκδικητών, με αποτέλεσμα να κερδίσει το διαγωνισμό.

Οι ιδρυτές του Fund, Ρισβάς και Αδαμόπουλος, έκαναν την τρίτη κατά σειρά κίνησή τους στην Ελλάδα, καθιστώντας το Fund υπολογίσιμη δύναμη, καθώς «χτυπά» ακίνητα-«φιλέτα».

Αρχικά, το παρόν έδωσε το fund, όταν απέκτησε το ακίνητο στο Μαρούσι, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Wind. Το δεύτερο ακίνητο που απέκτησε ήταν επι της  Φραγκοκλησιάς και στεγάζεται η Deloitte.

Όσον αφορά τη Chenavari Investment Manager, με τον βασικό μέτοχο να είναι Γάλλος και η έδρα της εταιρείας να βρίσκεται στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά τους για τα ακίνητα της Prodea δεν ήταν μια  …τουφεκιά στον αέρα. Το επιτελείο της εταιρείας ασχολείται ενεργά με την Ελλάδα και την εγχώρια  κτηματαγορά, που παρουσιάζει  σημαντικές ευκαιρίες, αφού οι αποδόσεις των ακινήτων είναι στα επίπεδα του 7% – αρκετά υψηλότερες σε σχέση με τις αποδόσεις που παρουσιάζουν ακίνητα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Fund Chenavari Investment Manager βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πολύ πιθανόν να γίνουν ανακοινώσεις από τις αρχές του νέου έτους.

Στο κυνήγι των ακινήτων είχε εισέλθει και η εταιρεία Trastor.

Πρόκειται για μία  εταιρεία με ισχυρό χαρτοφυλάκιο, το οποίο αποφέρει έσοδα 11,8 εκατ. ευρώ το χρόνο, με τον αριθμό των ακινήτων να φτάνει τα 58.

Ο νέος ιδιοκτήτης των ακινήτων θα εισπράττει περίπου 6 εκατ. ευρώ το χρόνο, καθώς τα ακίνητα είναι μισθωμένα. Τα κεφάλαια για την αγορά θα προέλθουν σε ποσοστό 70% από δανεισμό και 30% από ίδια κεφάλαια.

Τα  4 ακίνητα που αλλάζουν  χέρια:     

1. Λεωφ. Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118, στην Αθήνα, αυτοτελές κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ. (αναπτύσσεται σε 3 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι, 8 ορόφους και δώμα), πλήρως μισθωμένο.

2. Λεωφ. Πειραιώς 74-76, στο Μοσχάτο, αυτοτελές κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 12.443,46 τ.μ. (αναπτύσσεται σε υπόγειο, ισόγειο, 6 ορόφους και δώμα), πλήρως μισθωμένο.

3. Οδός Ακαδημίας 68 και Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής, στην Αθήνα, οριζόντιες ιδιοκτησίες- γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501,00 τ.μ. (αναπτύσσεται σε 2 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι και 7 ορόφους), πλήρως μισθωμένες.

4. Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, στο Χαλάνδρι, κατάστημα, όροφοι γραφειων και parking/αποθηκευτικοί χώροι συνολικής επιφανείας 10.293,42 τ.μ. (αναπτύσσονται σε 4 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι και 3 ορόφους), πλήρως μισθωμένοι.