Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑΑ), υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σκοπός του Συμφώνου είναι η συνεργασία και η ανάληψη κοινών συνεργειών για την προώθηση, υλοποίηση, ενθάρρυνση και ενεργό στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Αττική.

Σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε: «Σήμερα ανακοινώνουμε την υπογραφή ενός νέου συμφώνου συνεργασίας, το οποίο αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής συμμαχίας που έχει το ΕΒΕΑ με την Περιφέρεια Αττικής, με τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, όχι μόνο της Αττικής, αλλά συνολικά της οικονομίας της χώρας, μέσα από τη στήριξη της νεανικής και όχι μόνο επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων βιώσιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Έτσι θα συμβάλλουμε ενεργά και στην αντιμετώπιση του brain drain όσο και του brain waste, της φυγής, αλλά και της σπατάλης, της υποαξιοποίησης ανθρώπινου κεφαλαίου, που συνιστούν τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση, στην προσπάθεια να χτίσουμε κάτι υγιές μετά τα χρόνια της κρίσης.

Ως ΕΒΕΑ αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Υπηρετώντας αυτό το στόχο, το Επιμελητήριό μας έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δομών και υπηρεσιών, όπως είναι η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων και το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ. Επιπλέον, από κοινού με την Περιφέρεια έχουμε θεσμοθετήσει και διοργανώνουμε τα βραβεία Athens Startup Awards, το Athens Innovation Festival και συμμετέχουμε σε διεθνή events καινοτομίας».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής ως μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής καλύπτει τις ανάγκες του περιφερειακού σχεδιασμού χρηματοδοτώντας και υλοποιώντας έργα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την έρευνα και την καινοτομία, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Αττικής επιλέγει στρατηγικά την στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας, γιατί μπορεί να αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα για την ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου».