Ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Ρομπέρτο Καραχάνας σε εκδήλωση
Ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Ρομπέρτο Καραχάνας σε εκδήλωση
Πηγή Εικόνας: ΕΛΠΕ - Media Center

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του προσωπικού υλοποιεί ο όμιλος τα ΕΛΠΕ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, προσφέροντας μάλιστα υψηλά μπόνους για την αποχώρηση υψηλόβαθμων στελεχών. Ανάμεσά σε αυτούς που αποδέχθηκαν την πρόταση ήταν και ο μέχρι πρότινος   διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ κ. Ρομπέρτο  Καραχάννας, ο όποιος έκρινε ότι οι όροι του προγράμματος ήταν αρκετά ευνοϊκοί για τον ίδιο, ενώ να σημειωθεί ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν έκανε καμία κίνηση έτσι ώστε να σταματήσει την έξοδο από την εταιρεία του διευθύνοντος συμβούλου, οποίος όπως λένε πηγές προσκείμενες στον ίδιο, αποχώρησε ικανοποιημένος όσον αφορά το πακέτο που έλαβε αλλά τον στεναχώρησε, καθώς είχε    πολλά ακόμη να προσφέρει στον όμιλο των ΕΛΠΕ.

Αποχώρησε μετά από 15 χρόνια ενεργούς δράσης, κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις και τα τελευταία χρόνια κρατούσε το τιμόνι της ΕΚΟ, ενώ είχε διατελέσει και Γενικός Διευθυντής Εμπορίας ολόκληρου του Ομίλου, μέλος σε ΔΣ εταιρειών, πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ κλπ. Η εταιρεία επί εποχής του Ρομπέρτο Καραχάννας ανέκτησε έδαφος έναντι του ανταγωνισμού, κερδίζοντας μερίδιο αγοράςτο οποίο πλέον κυμαίνεται μεταξύ 30% και 35% στην αγορά καυσίμων. Με βάση το συμβόλαιο της οικειοθελούς αποχώρησης ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί σε ανταγωνιστική εταιρεία για ένα έτος. Οι πληροφορίες για τις επόμενες τυχόν κινήσεις του είναι ακόμη συγκεγχυμένες…

Ακόμη αποχώρησε από την εταιρεία ο κ. Ιωάννης Ψυχογιός, πρών γενικός διευθυντής Εφοδιασμού Διύλισης και Πωλήσεων του Ομίλου, ο οποίος είχε δρομολογήσει την αποχώρησή του από πέρυσι και ήταν σύμβουλος διοίκησης.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου, όπου εξελίσσεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, αναμένεται να συμμετέχουν συνολικά αρκετά μεσαία και ανώτερα στελέχη, καθώς ο όμιλος τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχει επιτύχει εξαιρετικά θετικά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά έχει αυξήσει κατά πολύ το προσωπικό επί της προηγούμενης διοίκησης, ενώ η αγορά συζητά ότι οφείλει η διοίκηση να μειώσει το κόστος – με πολλά να ακούγονται και να γράφονται για το πως και το γιατί έγιναν οι όποιες επιλογές…

 

(update 16:35: σε προηγούμενη έκδοση του άρθρου αναφερόταν ως μερίδιο αγοράς της εταιρείας 36%, αντί του διορθωμένου ανωτέρω)