Η Astra Airlines συμμετέχει στο μεταφορικό ισοδύναμο
Η Astra Airlines συμμετέχει στο μεταφορικό ισοδύναμο

Έντονη αβεβαιότητα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες για την απρόσκοπτη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines με έδρα τη Θεσσαλονίκη, λόγω των μαζικών ακυρώσεων προγραμματισμένων πτήσεων.

Όπως αναφέρουν στο economix πελάτες της εταιρείας οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κω το πρωί της Κυριακής, εχθές το απόγευμα ενημερώθηκαν με γραπτό μήνυμα ότι η πτήση δε θα πραγματοποιηθεί για επιχειρησιακούς λόγους.

Προσθέτουν ότι η επικοινωνία τους με εκπροσώπους της εταιρείας στο τμήμα πωλήσεων δεν κατέστη εφικτή παρά τις επανειλημμένες κλήσεις τους.

Εκτός από το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κω, το Σάββατο ακυρώθηκαν οι πτήσεις από την Ικαρία και τη Λήμνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αλλά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο.

Προβλήματα σημειώνονται και στη λειτουργία της ιστοσελίδας της εταιρείας όπως διαπιστώνουν όσοι προσπαθούν να κάνουν κρατήσεις. Η μοναδική επιλογή που προσφέρεται στους επισκέπτες είναι να αγοράσουν εισιτήρια για δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Χίο και αντίστροφα, δίχως ωστόσο να υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η Astra Airlines αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν σοβαρά την απρόσκοπτη λειτουργία της. Κατά τις ίδιες πηγές αναμένονται ανακοινώσεις για τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες αλλά και για το μέλλον της εταιρείας τις επόμενες ημέρες.

Η αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008 και ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα αεροσκάφη. Η Astra Airlines πραγματοποιεί δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, την Κω και το Ηράκλειο και από την Αθήνα προς τη Χίο, την Ικαρία, την Κοζάνη και την Καστοριά.