cambas project-Reds
Το Cambas project επιδιώκεται να μετατραπεί σε πρότυπο συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών.
cambas project-Reds
Το Cambas project επιδιώκεται να μετατραπεί σε πρότυπο συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

Ο πολυχώρος που σχεδιάζει η Reds στην Κάντζα είναι ένα από τα έργα που συμπεριλαμβάνει η…βιβλιογραφία των επενδύσεων με την μεγαλύτερη καθυστέρηση. Κι αυτό επειδή η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου Ελλάκτωρ υπέβαλε το 2006 τον πρώτο φάκελο του έργου, με προϋπολογισμό 220 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, φως στο τούνελ φάνηκε μόλις φέτος κι ενώ το “περίμενε” των επενδυτών χτύπησε κόκκινο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν πρόκειται για υπερβολή, μιας και όπως πληροφορείται το Economix.gr, το αίτημα για λήψη γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) επί της μελέτης πολεοδόμησης περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα είχε υποβληθεί τον Δεκέμβριο του 2014. Για να εξεταστεί και να λάβει θετική γνωμοδότηση μόλις το Φθινόπωρο του 2018!

cambas project -Reds
Το Cambas project θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα
Πηγή Εικόνας: Reds

Το πράσινο φως του ΚΕΣΥΠΟΘΑ

Όλα αυτά, όμως, φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν, μετά την πρόσφατη έγκριση της ΠΟΑΠΔ από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ (σε συνέχεια της προγενέστερης θετικής γνωμοδότησης), που θα οδηγήσει στην υποβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας του σχεδίου προεδρικού διατάγματος (για την ΠΟΑΠΔ), ώστε, στη συνέχεια, η Reds, μέσω της εταιρείας ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ που αποτελεί φορέα ίδρυσης και διαχείρισης της ΠΟΑΠΔ, να προχωρήσει στην έκδοση της έγκρισης δόμησης. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάστημα περίπου έξι μηνών.

Το Cambas project επιδιώκεται να μετατραπεί σε πρότυπο συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

cambas project -Reds
To Cambas project είναι προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ.
Πηγή Εικόνας: Reds

Το έργο θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο. Ακόμη τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

Το Cambas project, που θα απασχολεί 1.600 εργαζόμενους, υπολογίζεται ότι θα διαθέτει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ.