Adidas World of Sports Arena στη Γερμανία
Adidas World of Sports Arena στη Γερμανία
Adidas World of Sports Arena στη Γερμανία
Adidas World of Sports Arena στη Γερμανία
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Arena, το νέο κτήριο γραφείων και κέντρο υποδοχής της Adidas, ολοκλήρωσε μέσα στον χώρο Adidas World of Sports στο Χερτσογκενάουραχ της Γερμανίας το αρχιτεκτονικό γραφείο Behnisch Architecten.   

Με ένα ισόρροπο παίγνιο μεταξύ διαφάνειας, τοπίου και μοντέρνας αρχιτεκτονικής σύλληψης, το γερμανικό γραφείο οικοδόμησε ένα εντυπωσιακό τοπόσημο μέσα στον χώρο του στρατηγείου της εταιρείας αθλητικών ειδών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τοπόσημο, το οποίο αποτελείται από έναν αφηρημένο όγκο στον οποίο στεγάζονται τρεις όροφοι γραφείων. Επιπλέον, σε αυτόν τον γλυπτό «λόφο» φιλοξενείται και ο χώρος εισόδου στο κτήριο, μέρος του οποίου χώρου είναι ανοιχτό στο κοινό και οδηγεί σε ένα πελώριο φωτεινό αίθριο, κατάλληλο για ποικίλα events.

Μέσα στο αίθριο, μια εντυπωσιακή κλίμακα που «ίπταται» στο κενό, οδηγεί σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στο τριώροφο τμήμα εργασίας. Με συνολική επιφάνεια 52.000 τετραγωνικών μέτρων, το κτήριο προσφέρει στους υπαλλήλους έναν μοντέρνο και βιώσιμο εργασιακό χώρο: τα τρία επίπεδα συνδέονται, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, μέσω μια κεντρικής «κύριας οδού», δίνοντας την εντύπωση μιας ζωντανής αγοράς που αιωρείται στον αέρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε κάθε όροφο, η «κύρια οδός» έχει δίπλα έξι κόμβους κουζίνας που αντιπροσωπεύουν «πόλεις-κλειδιά» και διακρίνονται η μία από την άλλη τόσο σε επίπεδο υλικών, όσο και χρωμάτων και επίπλων.

Επιπροσθέτως, η πρόσοψη της Arena ενσωματώνει ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα σκίασης και ελέγχου του ηλιόφωτος, σύστημα το οποίο είναι προσαρμοσμένο στον προσανατολισμό κάθε ορόφου. Λόγω της υιοθέτησης των πλέον σύγχρονων προτύπων ενεργειακής αποδοτικότητας και της χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, έχει υποβληθεί υποψηφιότητα για να λάβει το κτήριο την περίφημη LEED gold certification.