BP
BP
BP
BP
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η BP δεν έχει οδηγήσει κανένα από τα δεξαμενόπλοιά της μέσω του Στενού του Χορμούζ μετά την απόπειρα στις 10 Ιουλίου του Ιράν να συλλάβει ένα από τα σκάφη της, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της βρετανικής εταιρίας Μπράιαν Γκίλβαρι.

Η εταιρία πετρελαίου και αερίου δεν σχεδιάζει αυτή τη στιγμή να οδηγήσει κανένα από τα σκάφη της μέσω του Στενού, δήλωσε ο Γκίλβαρι, προσθέτοντας ότι η BP μεταφέρει πετρέλαιο από την περιοχή χρησιμοποιώντας ναυλωμένα τάνκερ.

«Θα συνεχίσουμε τις αποστολές μέσω της περιοχής αυτής αλλά δεν θα δείτε τάνκερ της BP να περνούν από εκεί στο άμεσο μέλλον», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δηλώσεις του Γκίλβαρι έγιναν ενώ η εταιρία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο καθώς η μεγάλη αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου και αερίου βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι χαμηλότερες τιμές του αργού.

Αυτό τον μήνα η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας κλιμακώθηκε αφού ιρανικές δυνάμεις συνέλαβαν ένα βρετανικής σημαίας τάνκερ στο Στενό του Χορμούζ, που είναι το σημαντικότερο θαλάσσιο πέρασμα στον κόσμο για τη μεταφορά πετρελαίου. Αυτό το περιστατικό έγινε δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη από βρετανικές δυνάμεις ενός ιρανικού πετρελαιοφόρου κοντά στο Γιβραλτάρ καθώς υπήρχαν υποψίες ότι παραβίασε τις κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, τρία ιρανικά σκάφη προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τον διάπλου μέσω του Στενού του Χορμούζ ενός τάνκερ που διαχειριζόταν η BP αλλά αποσύρθηκαν ύστερα από τις προειδοποιήσεις βρετανικού πολεμικού πλοίου.