Χαρτονομίσματα Ευρώ - Ευρωζώνη
Χαρτονομίσματα Ευρώ - Ευρωζώνη
Πηγή Εικόνας: Photo by Pixabay at pexels.com

Με ονομασία που ακόμη και στον τίτλο του αναφέρει ρητά ότι πρόκειται για μείωση του ΕΝΦΙΑ και βελτίωση στη ρύθμιση οφειλών, κατέθεσε το αυγουστιάτικο μινι φορολογικό νομοσχέδιο η νέα κυβέρνηση – που αποτελεί το πρώτο οικονομικό της…

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ προκύπτει μεσοσταθμνική μείωση 22% για φέτος, σύμφωνα με το γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα, όπως έγραψε με παραδείγματα το economix.gr

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με το νέο ΕΝΦΙΑ στη Βουλή – διαβάστε όλες τις διατάξεις

Επίσης με αυτό το νομοσχέδιο, βελτιώνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς η ελάχιστη δόση διαμορφώνεται σε 20 ευρώ το μήνα (από 30 ευρώ).

Επίσης βασικό στοιχείο είναι ότι το επιτόκιο μειώνεται σε 3% από 5%.

Αντίστοιχη διάταξη θα έρθει στη Βουλή, σημειώνουν από την κυβένρηση, και για τις ασφαλιστικές εισφορές (οι οποίες επίσης θα μειώσουν το επιτόκιο από 5 σε 3%) στο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα.

Στις βελτιωμένες διατάξεις εντάσσονται και επιχειρήσεις, κάτι που αποτελούσε αίτημα πολλών.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ρητά (σε μια περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική αναφορά…) ότι η τρέχουσα ρύθμιση αποτελεί την τελευταία ρύθμιση έκτακτου χαρακτήρα.

Το 14 παραγράφων δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου περιέχει 14 αλλαγές στην τρέχουσα ρύθμιση που την κάνουν πιο ουσιαστική για τους πολίτες και άλλες που βελτιώνουν νομοτεχνικά θολά σημεία της προηγούμενης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής.