Aline Asmar d Amman
Aline Asmar d Amman
Aline Asmar d Amman
Aline Asmar d Amman
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία γυναίκα επιλέχθηκε να επανασχεδιάσει το Jules Verne, το διάσημο εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ.

«Το να μπορείς να λες «γεια σας κυρίες» κατά την άφιξή σου σε ένα εργοτάξιο μπορεί να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» είπε η Aline Asmar d’Amman, η αρχιτέκτονας που επιλέχθηκε να ανακαινίσει το «Jules Verne», το εστιατόριο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, 125 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η αρχιτέκτονας από τον Λίβανο είναι μέλος της νέας δημιουργικής ομάδας που ανέλαβε το εστιατόριο, δουλεύοντας παράλληλα με τον σεφ Frederic Anton του εστιατορίου Le Pre Catelan με αστέρι Michelin, ο οποίος στοχεύει να μετατρέψει το εστιατόριο σε «ένα μαγευτικό γαστρονομικό προορισμό στο Παρίσι».

«Υπήρξαν πολλές γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε η αρχιτέκτονας στο WWD προσθέτοντας ότι τα περίτεχνα μεταλλικά τραπέζια είναι δημιουργίες της Marie Khouri, η οποία είναι καλλιτέχνης από τον Λίβανο με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα πάνελ τοίχου από καθρέφτες δημιουργήθηκαν από τη Γαλλο-Σουηδέζα καλλιτέχνη, Ingrid Donat.

«Ήθελα να προβάλλω την καλύτερη γυναικεία δημιουργικότητα» ανέφερε η Asmar d’Amman, η οποία ίδρυσε το αρχιτεκτονικό στούντιο Culture in Architecture το 2011

Το κύριο χαρακτηριστικό του εστιατορίου παραμένει η εκπληκτική πανοραμική θέα από τον Πύργο του Άιφελ, που εκτείνεται από τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτης έως τον Πύργο του Μονπαρνάς και τον ποταμό Σηκουάνα, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αρχιτέκτονας και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Aline Asmar d’Amman σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λιβάνο (Α.Β.Α.) στη Βηρυτό και αποφοίτησε το 1998 με τιμητικές διακρίσεις. Το τελικό της πρότζεκτ είχε θέμα την ισχυρή σχέση μεταξύ ανθρώπου, φύσης και αρχιτεκτονικής και απέσπασε βραβείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας της.