Συνεργασία BMW και Daimler
Συνεργασία BMW και Daimler
Συνεργασία BMW και Daimler
Συνεργασία BMW και Daimler
Πηγή Εικόνας: daimler

Είτε βρίσκονται στα «σκαριά», είτε έχουν «κλειδώσει», οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσανατολίζονται σε ευρείς συνεργασίες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες των καταναλωτών και να αποκτήσουν προβάδισμα από τον ανταγωνισμό.

Ο όμιλος Volkswagen θα δημιουργήσει κοινοπραξίες για να μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική δύναμη την οποία θα χρησιμοποιήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής μπαταριών. Η VW δήλωσε ότι θα επενδύσει 50 δισ. ευρώ σε μπαταρίες, έχοντας ήδη εντοπίσει τους στρατηγικούς εταίρους στην Σουηδία (Northvolt), στη Νότια Κορέα (SKI) και στην Κίνα (LG Chem, Samsung SDI και CATL).

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι μέχρι το 2025 έχει αυξημένες ανάγκες στον τομέα παραγωγής των μπαταριών, οι οποίες μέχρι το 2030 θα διπλασιαστούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήδη η αυτοκινητοβιομηχανία ανακατασκευάζει 16 εργοστάσια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή 33 διαφορετικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάτω από τα σήματα Skoda, Audi, VW και Seat μέχρι τα μέσα του 2023.

Να σημειώσουμε ότι οι πελάτες έχουν καθυστερήσει να «υιοθετήσουν» τα ηλεκτρικά οχήματα λόγω της περιορισμένης λειτουργικής εμβέλειας και των μεγάλων διαστημάτων επαναφόρτισης της μπαταρίας, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και την αυξημένη τιμή της μπαταρίας, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν και η VW αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προμήθεια μπαταριών, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η Audi του συγκεκριμένου ομίλου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αναθεωρώντας προς τα κάτω τα πλάνα της για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το e-tron στο εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες.

Συνεργασία BMW και Daimler για την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης

Το γκρουπ BMW και η Daimler ξεκινούν επίσημα τη συνεργασία τους στην αυτόνομη οδήγηση, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών υπέγραψαν συμφωνία για μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία, η οποία εστιάζει στην κοινή εξέλιξη νέων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, αυτοματοποιημένης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο και αυτοματοποιημένης στάθμευσης (έως το επίπεδο 4). Επιπλέον, προγραμματίζονται δίαυλοι συνεργασίας σε υψηλότερα επίπεδα αυτοματοποίησης σε αστικές περιοχές και κέντρα πόλεων.

Κύριος στόχος της συνεργασίας είναι το γρήγορο λανσάρισμα της τεχνολογίας που αναμένεται να έχει εξέχουσα θέση σε συστήματα επιβατικών αυτοκινήτων για ιδιώτες πελάτες από το 2024. Οι δύο εταιρίες θα εφαρμόζουν ανεξάρτητα τις τεχνολογίες στα αντίστοιχα μοντέλα τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, περισσότεροι από 1.200 ειδικοί θα ενώσουν τις τεχνογνωσίες τους, για να βγάλουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.