Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
Πηγή Εικόνας: Νίκος Παππάς - wikipedia.gr

Το δημόσιο εξοικονομεί 150 εκ. ευρώ ετησίως με το έργο για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του δημόσιου τομέα, παρέχοντας κάλυψη σε περίπου 34.000 σημεία, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Οι συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 621 εκ. ευρώ, υπεγράφησαν σήμερα από την Κοινωνία της Πληροφορίας και τους αναδόχους των έργων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο προηγούμενο διάστημα, η Κοινωνία της Πληροφορίας, ως φορέας υλοποίησης του έργου «Σύζευξις ΙΙ», ολοκλήρωσε τις διοικητικές ενέργειες για τη συμβασιοποίηση του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», διαμορφώνοντας τριάντα σχέδια συμβάσεων για όλους τους διαγωνισμούς του έργου και διασφαλίζοντας την έγκρισή τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στη WIND η τηλεπικοινωνιακή αναβάθμιση του Δημοσίου

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας, διασφαλίστηκε η κοινοτική συγχρηματοδότηση του έργου, αφού επετεύχθη η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το έργο «Σύζευξις ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του Δικτύου Δημόσιου Τομέα (κατ’ εφαρμογή του Ν.3979/2011), με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της γενικής κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας κάλυψη σε περίπου 34.000 κτίρια. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «Σύζευξις», το οποίο καλύπτει σήμερα 4.500 σημεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέσω του έργου θα αναβαθμιστούν οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές όλου του δημόσιου τομέα, ώστε όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης να έχουν πλέον στη διάθεση τους ευρυζωνικές υπηρεσίες για τη μεταξύ τους συνέργεια και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, ενώ θα μειωθούν σημαντικά οι τηλεπικοινωνιακές δαπάνες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με την υπογραφή των συμβάσεων για το έργο Σύζευξις-2 «που θα αποφέρει 150 εκατ. ευρώ εξοικονόμηση κατ’ έτος» και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, «εξοικονομούμε συνολικά 550 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στο μισθολογικό κόστος 22.000 δημόσιων λειτουργών. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την έννοια των μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για 1 προς 5».

Επίσης, στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων, ο εκπρόσωπος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ και διευθύνων σύμβουλος, Δρ. Βασίλειος Γάτος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να υπογράφουμε όλες τις συμβάσεις του έργου “Σύζευξις ΙΙ”. Η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν για τη συμβασιοποίηση του έργου. Ένα έργο με μακρά και γνωστή ιστορία, που όμως είναι τόσο σημαντικό και απαραίτητο για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, καθώς και για το εξορθολογισμό και τη μείωση των τηλεπικοινωνιακών δαπανών. Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών, είμαστε πεπεισμένοι ότι το όραμα της Πολιτείας για ένα μοντέρνο και ψηφιακά αναβαθμισμένο Δημόσιο είναι πλέον πιο κοντά μας».

Στην εκδήλωση για την υπογραφή των συμβάσεων, παραβρέθηκαν επίσης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι γενικοί γραμματείς που συμμετείχαν στο έργο, εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων του Δημοσίου, καθώς και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών και στελέχη της ΚτΠ ΑΕ.