Το κτήριο της Ten Brinke στην Λεωφ.Βασιλίσσης Σοφίας
Το κτήριο της Ten Brinke στην Λεωφ.Βασιλίσσης Σοφίας

Περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ έχει επενδύσει η ολλανδική εταιρεία Ten Brinke Hellas στην ελληνική αγορά ακινήτων από την έναρξη δραστηριοποίησής της στην εγχώρια αγορά ακινήτων μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια, με το ελληνικό real estate να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, η εταιρεία, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Φώτη Γιόφτσιο ενισχύει το επενδυτικό της πρόγραμμα με αγορές ακινήτων και νέα έργα ανάπτυξης.

Πέρυσι το καλοκαίρι η εταιρεία αγόρασε το κτήριο, όπου στεγαζόταν για πολλές δεκαετίες το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 102 και σήμερα, ένα περίπου χρόνο μετά, βρίσκεται στη φάση της απόκτησης των αναγκαίων εγκρίσεων. Το επενδυτικό στάδιο της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου Ten Brinke, που εμφανίζει ετήσιο τζίρο 950 εκατ. ευρώ, προβλέπει την μετατροπή του ακινήτου σε υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων, εμβαδού 2.830 τ.μ., με πιστοποίηση LEED.

Παράλληλα, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Ten Brinke Hellas, κατασκευάζει υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων, έντεκα ορόφων, που θα έχει εμβαδόν  6.424 τ.μ., θα αποτελείται από 8 υπέργειους και τρεις υπόγειους ορόφους 3,7 χιλ. τ.μ. και 2,6 χιλ. τ.μ., αντίστοιχα.

Στις επενδύσεις που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες η εταιρεία περιλαμβάνεται η αγορά κτηρίου γραφείων 2.800 τ.μ. στη Γλυφάδα, αλλά και η ανάπτυξη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, συγκροτήματος κατοικιών στο Ελληνικό.

H εταιρεία μεγεθύνεται, γεγονός που καταδεικνύεται, όπως αναφέρουν στην αγορά, από την πρόσφατη μετεγκατάστασή της σε νέα γραφεία στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι.

Από το 2008

Η ελληνική θυγατρική του ολλανδικού ομίλου με επικεφαλής τον Albert Ten Brinke ιδρύθηκε το 2008, λίγο, δηλαδή, πριν η ελληνική οικονομία και η αγορά ακινήτων μπουν σε τροχιά κρίσης.

Aναλαμβάνει την ανάπτυξη ακινήτων σε τομείς του λιανεμπορίου (όπως εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, σουπερμάρκετ, εξειδικευμένες επιχειρήσεις), της υλικοτεχνικής διαχείρισης (logistics), των γραφειακών συγκροτημάτων και των καταστημάτων εστίασης.  Η πρώτη της επένδυση στο ελληνικό real estate έγινε τον Απρίλιο του 2013, οπότε αγόρασε το ξενοδοχείο Miramare Beach and Spa Corfu, στην Κέρκυρα.

Η Ten Brinke έχει αναλάβει projects για λογαριασμό μεγάλων ομίλων λιανικής, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, της οποίας καταστήματα έχει υλοποιήσει στην Καλαμάτα και το Μαρούσι.

Τον Μάιο του 2018 αγόρασε εξαώροφο κτήριο γραφείων στη πλατεία Μαβίλη, που έχει εκμισθωθεί στην Ευρωκλινική, ενώ το ισόγειό του ενοικιάζεται. Το ισόγειο έχει μισθωθεί σε εστιατόριο θαλασσινών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Ten Brinke έχει παρουσία πέρα από την Ελλάδα, στις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.