Αιολικά πάρκα - volterra
Αιολικά πάρκα - volterra
Πηγή Εικόνας: Αιολικά πάρκα - volterra.gr

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 45% των αιολικών πάρκων της Volterra ισχύος 69,7 MW από την ΔΕΗ, , σε Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία.

Στα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra Πάνος Νίκου, για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε: «Σήμερα επισφραγίζεται επίσημα η συνεργασία μας με τη VOLTERRA, η οποία είναι θυγατρική του «Ομίλου Άβαξ» σ΄έναν τομέα που είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η εξαγορά του 45% από τα δύο SPV, με αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία, είναι μία από τις μεθόδους που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ για την εκπλήρωση του στρατηγικού της στόχου, που είναι ο 15πλασιασμός της σε ΑΠΕ και ο ενδιάμεσος στόχος το 2022 να έχουμε 600 ΜW», τόνισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όπως έχουμε πει, στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως είναι κατασκευές ιδίων έργων, εξαγορές, συμμετοχές joint venture» συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κράτος χωρίς να έχει έναν δεσπόζοντα παραγωγό ενέργειας και αυτός είναι ο ρόλος της ΔΕΗ για την Ελλάδα. Όταν ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε τη στρατηγική που αφορά στις ΑΠΕ για την ΔΕΗ, μιλήσαμε για τις δυνατότητες να αποτελέσει η Volterra μέρος αυτή της στρατηγικής», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καταλήγοντας, ο κ. Νίκου τόνισε πως πρόκειται για μια συμφωνία win-win για τις δύο επιχειρήσεις.