Διεύρυνση της παρουσίας της στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνει η πορεία υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Uni Systems που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιάννη Λουμάκη, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης.

Παρουσία της διοίκησης του Ομίλου Quest και των επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων, ο Γιάννης Λουμάκης αναφέρθηκε στην εγχώρια και διεθνή παρουσία της Uni Systems, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην πληροφορική.

Η Uni Systems ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία πληροφορικής που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, από τον οραματιστή αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Κωνσταντίνο Δοξιάδη. Είναι μέλος του Ομίλου Quest, έχει θυγατρικές σε 5 χώρες και έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους ηγέτες του κλάδου της στην Ευρώπη, καθώς δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Μετά από σύντομο χαιρετισμό της κυρίας Έφης Κουτσουρέλη, αντιπροέδρου του Ομίλου Quest και του κ. Απόστολου Γεωργαντζή, διευθύνοντος συμβούλου, ο Γιάννης Λουμάκης παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Λουμάκης, το 2023 ήταν από τις καλύτερες χρονιές της εταιρείας που συνεχίζει ανοδικά με έσοδα 215 εκατ. ευρώ, ρυθμό ανάπτυξης 22% και 530 εκατ. ευρώ ανεκτέλεστου υπολοίπου. Τα αυξημένα έσοδα προέρχονται και από τις τέσσερις βασικές αγορές που κινείται η εταιρεία,  τις διεθνείς αγορές, τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό, καθώς και από την επένδυση στους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου που περιλαμβάνει λύσεις στις περιοχές Cloud, Cybersecurity, Data Analytics, Fintech, IT Consulting, Managed Services και Customer Experience. Κατά τη διάρκεια της τριετίας 2021-2023, τα έσοδα των ψηφιακών πυλώνων αυξήθηκαν κατά 96%,(από 28 εκατ. ευρώ το 2021 σε 55 εκατ. ευρώ το 2023). Ο Γ. Λουμάκης έκανε αναφορά σε συμφωνία-πλαίσιο με το ΝΑΤΟ, όπου η Uni Systems περιλαμβάνεται στους προμηθευτές του, και σε δύο μεγάλα έργα τραπεζικού τομέα, στην Garanti BBVA και στην Alpha Bank UK. Έδωσε δε, ιδιαίτερη έμφαση στο ότι μόνο το 14% των εσόδων της Uni Systems προέρχεται από τον ελληνικό δημόσιο τομέα, γεγονός που υποδηλώνει οικονομική ανεξαρτησία από τον δημόσιο τομέα.

Σε σχέση με το ζήτημα της έλλειψης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της τεχνολογίας, ο Γιάννης Λουμάκης τόνισε ότι αποτελεί μία από τις βασικές προκλήσεις του κλάδου για το άμεσο μέλλον. Η Uni Systems έκανε πάνω από 200 νέες προσλήψεις μέσα στο 2023, ξεπερνώντας τους 1.400 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μεταξύ των πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνονται η αύξηση των στελεχών ανθρώπινου δυναμικού, οι ακαδημίες εκμάθησης κώδικα, η εσωτερική εκπαίδευση, τα upskilling και reskilling, πρόγραμμα συστάσεων από συναδέλφους, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η επένδυση στην εξωστρέφεια, στοιχεία που οδήγησαν σε σημαντικά χαμηλότερο turnover κατά τη χρονιά που πέρασε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον τομέα Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας που πρακτικά είναι ο τομέας που θα φέρει την εταιρεία στην επόμενη μέρα της. Μέσω των δραστηριοτήτων του εν λόγω τομέα η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με την ερευνητική κοινότητα και κάνει προσπάθειες για τη εσωτερική διάχυση της κουλτούρας καινοτομίας.
Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Ομίλου Quest κ. Θεόδωρος Φέσσας και οι επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων της Uni Systems.

Η Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest, συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, οργανισμών Δημοσίου, Τηλεπικοινωνιακών παρόχων και επιχειρήσεων από το 1964. Σήμερα, επενδύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο σε περισσότερες από 20 χώρες μέσω των θυγατρικών της εταιρειών σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία.