‘Ανοδο του κύκλου εργασιών κατά 27% παρουσιάζει στο πεντάμηνο του 2024 η εταιρεία εμφιάλωσης νερού Δίρφυς ΑΕ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δίρφυς ΑΕ τα τελευταία χρόνια, κατόρθωσε να μειώσει τον υψηλό δανεισμό, να βελτιώσει όλους τους οικονομικούς δείκτες και να πετύχει σημαντική ανάπτυξη κατά 30% το 2022 και 21% το 2023, με τη συνολική ανάπτυξη από το 2016 να ξεπερνάει το 110%. Επίσης, υλοποίησε προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Το 2023 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 10,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια χρονιά η Δίρφυς παρουσίασε οριακή κερδοφορία ενώ για εφέτος προβλέπεται βελτιωμένη κερδοφορία.

Σχολιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος ο Νίκος Σέρρας κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Δίρφυς ΑΕ, τόνισε: «Ο κλάδος του εμφιαλωμένου νερού πλήττεται ιδιαίτερα από την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες αυτής. Οι τιμές όλων των πρώτων υλών, παραμένουν υψηλότερες κατά 20-25% σε σχέση με αυτές πριν την κρίση. Αντίστοιχα το κόστος μεταφοράς, που αποτελεί μία πολύ σημαντική δαπάνη για τις εταιρίες νερού, βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα, με δεδομένο ότι οι τιμές των καυσίμων δεν έχουν ουσιαστικά αποκλιμακωθεί από το 2022 και έπειτα. Η αύξηση των επιτοκίων έχει σχεδόν διπλασιάσει το χρηματοοικονομικό κόστος, βγάζοντας εκτός προϋπολογισμού εταιρίες με δανειακές υποχρεώσεις. Περιττό να αναφέρουμε ότι με τα προσφερόμενα επιτόκια γίνεται απαγορευτική κάθε σκέψη για νέες επενδύσεις, ενώ το κεφάλαιο κίνησης, απαραίτητο για την ανάπτυξη μιας εταιρείας, είναι πλέον πολύ ακριβό. Η πίεση που δέχεται ο κλάδος οδήγησε σε διακοπή της λειτουργίας γνωστών εταιριών εμφιάλωσης νερού που δυστυχώς δεν άντεξαν. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η αποκλιμάκωση στις τιμές του ρεύματος σε επίπεδα σχετικά κοντά με τις τιμές πριν την κρίση».