Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΟΣΕΘ

Με 23 ηλεκτροκινούμενα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα εξυπηρετούνται από αύριο οι τρεις λεωφορειακές γραμμές του οργανισμού 30, 37 και 38 που εκτελούν τα δρομολόγια Τριανδρία – Αποθήκη, Ν. Σ. Σταθμός – Κρυονέρι και Νέα Ευκαρπία – Αριστοτέλους αντίστοιχα, όπως γνωστοποιείται με σημερινή σχετική ανακοίνωση.

Με την προσθήκη των προαναφερόμενων οχημάτων, ανέρχονται σε 88 τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα του ΟΑΣΘ που βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο σύνολο των 110 που έχει παραλάβει δια θαλάσσης από το λιμάνι Lianyungang, που βρίσκεται στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας και τα οποία πάτησαν τις ρόδες τους επί ελληνικού εδάφους την 1η Μαρτίου.

«Έτσι από αύριο ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα καλύπτει με ηλεκτρικά λεωφορεία δέκα λεωφορειακές γραμμές, καθώς ήδη η σχετική δρομολόγηση έχει γίνει σε επτά», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ.

Μέχρι σήμερα στην ηλεκτροκίνηση έχουν ενταχθεί οι εξής γραμμές: 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους, 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους, 20 που εκτελεί το δρομολόγιο Μενεμένη – Αριστοτέλους, 17 που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία – Ν. Σ. Σταθμός, 28 που εκτελεί το δρομολόγιο Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης – Παπαγεωργίου – Πανεπιστήμιο, 25 που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη – Βενιζέλου και 19 που εκτελεί το δρομολόγιο Κορδελιό – Ν. Σ. Σταθμός.

Το σύνολο των ηλεκτρικών λεωφορείων αναμένεται να έχει δρομολογηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ.