Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη δυνατότητα σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες της εστίασης στην περιοχή της Χαλκιδικής να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας  μια εμπορική και οικονομική συνεργασία, με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές, δίνει η συνάντηση γνωριμίας και δικτύωσης (B2B  event) που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων.
Η συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μελών των δύο φορέων γίνεται στο πλαίσιο του Taste Halkidiki και επιδιώκει να εκπληρώσει έναν από τους βασικότερους στόχους του προγράμματος  την σύνδεση πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 35 παραγωγοί τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής (Ελιές, Ελαιόλαδο, Μέλι, Τυροκομικά, Μανιτάρια, Ξηροί Καρποί, Μαύρος Χοίρος, Μύδια, Κρασί κ.α.) και αντίστοιχος αριθμός ξενοδόχων, F&B Managers και στελεχών προμηθειών.
Προσφέροντας προϊόντα του τόπου, οι πελάτες των καταλυμάτων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομία και τα αυθεντικά προϊόντα της Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα στηρίζεται η παράδοση, ενισχύεται η τοπικότητα και οι επιχειρήσεις της φιλοξενίας και της εστίασης αποκτούν τη δική τους αυθεντική ταυτότητα.
Η συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο εστιατόριο Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η εταιρεία Chef Stories, διοργανωτές Γαστρονομικών Εκδηλώσεων και Στρατηγικοί Σύμβουλοι.