Η Ford καθιστά τώρα το δημοφιλές επταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Connect ακόμα πιο ελκυστικό εισάγοντας ένα προηγμένο, plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά στην κατηγορία.

Το Tourneo Connect Plug-In Hybrid (PHEV) επιτρέπει στους κατόχους του να οδηγήσουν έως και 110 χιλιόμετρα ηλεκτρικά και με μηδενικές εκπομπές ρύπων, επιτρέποντας την κυκλοφορία του στις περισσότερες ζώνες χαμηλών εκπομπών σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Το καινοτόμο νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης αποδίδει συνδυαστικά 150 ίππους και ροπή 350 Nm ενσωματώνοντας έναν βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost, μια μπαταρία υψηλής τάσης, έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε δημόσιους φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως και 50 kW, ενώ η επαναφόρτισή της με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στο σπίτι είναι εφικτή με ισχύ έως και 11 kW.

Τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης του Tourneo Connect PHEV βοηθούν τους οδηγούς να βελτιστοποιούν τον τρόπο χρήσης της ισχύος της μπαταρίας. Ετσι αυτά είναι: EV Now, για οδήγηση με χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα, EV Auto, για ισορροπημένη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, EV Later, για οδήγηση μόνο με τον βενζινοκινητήρα, ώστε να εξοικονομείται όλη η ενέργεια της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση, EV Reserve, για εξοικονόμηση ενός επιπέδου ενέργειας της μπαταρίας που καθορίζεται από τον οδηγό για μετέπειτα χρήση.

Η έναρξη των παραγγελιών για το νέο Tourneo Connect PHEV ανοίγουν το καλοκαίρι του 2024, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.