Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναπτύξει ένα σταθερό σύστημα βιοαιθανόλης, ικανό για να παράγει ενέργεια με υψηλό βαθμό απόδοσης. Οι δοκιμές ξεκίνησαν στο εργοστάσιο Tochigi της Nissan στην Ιαπωνία με στόχο τη βελτίωση της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ώστε το σύστημα να φτάσει σε πλήρη κλίμακα έως το 2030.

Το 2016, η Nissan έγινε η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο που δημιούργησε ένα σύστημα πρόωσης οχημάτων με ενέργεια από κυψέλη καυσίμου στερεού οξειδίου που τροφοδοτείται από βιοαιθανόλη. Αυτή την εμπειρία την εφαρμόζει για να αναπτύξει σταθερά συστήματα παραγωγής ενέργειας και τα οποία μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με αναμορφωτές που λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες και μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας υδρογόνο που λαμβάνεται από την αναμόρφωση διαφόρων τύπων καυσίμων που αντιδρούν με το οξυγόνο, συμπεριλαμβανομένης της αιθανόλης, του φυσικού αερίου και του υγροποιημένου αερίου πετρελαίου. Οι λειτουργίες σε υψηλές θερμοκρασίες προάγουν την υψηλή καταλυτική δραστηριότητα, επιτρέποντας στην κυψέλη καυσίμου στερεού οξειδίου να επιτύχει απόδοση παραγωγής υψηλής ισχύος 70%.

Το σταθερό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα τροφοδοτείται από βιοαιθανόλη που παράγεται από ζαχαρόχορτο. Αν και η βιοαιθανόλη ζαχαρόχορτου εκπέμπει CO2 κατά την παραγωγή ενέργειας, αυτό απορροφάται από την ατμόσφαιρα μειώνοντας ουσιαστικά τις εκπομπές ρύπων στο μηδέν.