Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλλια.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αγγελούδης ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές του δήμου που πλήττονται έντονα από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα παρεμβάσεις με επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε αποτελεσματικά την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και να δώσουμε απαντήσεις στις νέες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης, προσθέτοντας πως «η αγαστή συνεργασία δήμου – περιφέρειας, η συστηματική δουλειά που γίνεται από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πάρι Μπίλλια, η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μας επιτρέπει να ανοίξουμε βηματισμό, να παράξουμε έργο υπαρκτό και μετρήσιμο».

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΕΥΑΘ για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων με χρηματοδότηση από την ΠΚΜ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης σε τέσσερα σημεία, όπου παρουσιάζονται συστηματικά προβλήματα: Στην Αγίων Πάντων, στην περιοχή των Δικαστηρίων (Κουντουριώτη, ΟΛΘ), στην Εθνικής Αμύνης (Λευκός Πύργος) και στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, η περιφέρεια έχει αναλάβει δύο ακόμη σημαντικά έργα υποδομής, τη διευθέτηση των ρεμάτων της ΥΦΑΝΕΤ και της Τριανδρίας, με εξασφάλιση πόρων από τα ΠΕΠ.