Στην επιπλέον χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ενώ όπως είπε σήμερα Τρίτη ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στη Δημητρίου Γούναρη και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την καθαριότητα ο κ. Αγγελούδης είπε πως το επόμενο δίμηνο προχωρά το «σχέδιο» για τη δημιουργία 24 γειτονιών. «Αφού κάναμε ανάταξη στο θέμα των ογκωδών και αφού είδαμε βελτίωση σε μεγάλο βαθμό στους πράσινους και μπλε κάδους προχωράμε στο επόμενο βήμα», είπε ο δήμαρχος. Παράλληλα, προανήγγειλε πρόστιμα για όσους δεν ενημερώνουν τις υπηρεσίες του δήμου για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων. «Είναι σαφές ότι ο καθαρισμός της πόλης θα διαδεχτεί το πρόστιμο στους λίγους ασυνείδητους που δεν ειδοποιούν τον δήμο ώστε, εντός 24 ωρών, να πηγαίνει το συνεργείο για την απομάκρυνση των ογκωδών».

Για το Flyover ο κ.Αγγελούδης επανέλαβε πως πρόκειται «για ένα έργο που δεν εκτελεί ο δήμος, δεν ρωτήθηκε ο δήμος, αλλά είναι απαραίτητο για την πόλη. Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει τις πρωτοβουλίες και δράσεις που χρειάζονται προκειμένου οι συμπολίτες μας να υποδέχονται με όσο το δυνατόν μικρότερη ένταση τους κραδασμούς και τα προβλήματα που δημιουργούνται». Το θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα αύριο, Τρίτη, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με το πράσινο ο κ.Αγγελούδης υπογράμμισε πως «δόθηκε μια κατεύθυνση μέχρι το Μάρτιο να σταματήσουν όλα τα κλαδέματα. Ο στόχος για τις 5.000 νέες δενδροφυτεύσεις ετησίως ανεβαίνει, καθώς έχουμε συνεχώς δωρεές από φορείς». Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες που είναι κλειστές στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως ετοιμάζεται διαγωνισμός για την ανακατασκευή, λειτουργία και την συντήρηση και παραχώρησή τους.