Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η απαισιοδοξία του Απόστολου Βακάκη «τρέφει» τον Όμιλο Jumbo τους μετόχους και τους καταναλωτές με τη διοίκηση να λέει ορθά κοφτά ότι δεν πρόκειται να μπουν προϊόντα στα ράφια με τις τιμές που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.


Ο κ Απόστολος Βακάκης συνεχίζει να πολεμά όσους θεωρούν ότι οι πολεμικές αναταραχές είναι μια καλή ευκαιρία για να ανεβάσουν τις τιμές προς όφελος του ταμείου και σε βάρος των καταναλωτών.

Πάντως ο κ. Βακάκης «κρύβει» τις επιτυχίες τους μέσα από την απαισιοδοξία του, αφού στο τέλος όλα κινούνται βάση του αρχικού σχεδίου. Για το 2023 ο τζίρος θα είναι αυξημένος στο 12% και η κερδοφορία αυξημένη κατά 14% παρότι έβγαλε δύο καταστήματα εκτός εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.  Η διοίκηση του Jumbo είναι πρόθυμη να παγώσει τα τιμολόγια για ένα τρίμηνο μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα στις μεταφορές με τον κ Βακάκη να λέει ότι τα ναύλα έχουν τετραπλασιαστει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ζητούν ότι θέλουν και όπου σε πιάσουν.

 

Νέα  διανομή μερίσματος ύψους  0,60 λεπτά ανά ευρώ.

 

Το κλίμα απαισιοδοξίας της διοίκησης έφερε νέα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με σκοπό να εγκρίνει την έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή  που μετά το φόρο των τριών λεπτών το καθαρό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε  0,57 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι της νέας διανομής θα είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τετάρτη 20.03.2024 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων – record date).

 

Ψάχνει για ακίνητα σε καλές τιμές:

Ο κ Βακάκης αποκάλυψε ότι αναζητεί ακίνητα για την απόκτηση ιδιόκτητων ακινήτων αλλά δεν προτίθεται να πληρώσει αποδόσεις που δεν δικαιολογούνται από την αγορά , διευκρινίζοντας ότι δεν προτίθεται να καλύψει  τις ανάγκες του πωλητή.

Πολεμά τις υψηλές τιμές που τις  θεωρεί αδικαιολόγητες – Με τα πρόστιμα «σφίγγουν οι κ….»

Τα  «έβαλε» με τους προμηθευτές που δεν ρίχνουν τις τιμές ενώ δικαιολόγησε τα πρόστιμα με πολύ λαϊκή προσέγγιση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σφίγγουν οι κ…» διότι οι επιχειρηματίες πρέπει να καταλάβουν ότι ξεφεύγουν από τα όρια. Οι καταναλωτές  άφησε  να εννοηθεί ότι είναι  οι καλύτεροι τιμωροί.

Αναγνωρίζει ότι τα τρέχοντας εισοδήματα δεν μπορούν να συντηρήσουν τις τρέχουσες τιμές οι οποίες θα έρθουν αργά ή γρήγορα σε σημείο ισορροπίας.

Ο κ Βακάκης κλήθηκε να απαντήσει για τις αποδοχές των υπαλλήλων , ο οποίος θεωρεί ότι είναι ανήθικο για κάποιον επιχειρηματία που περιμένει τις  κρατικές αποφάσεις για να δώσει αυξήσεις στο προσωπικό  του. Ο όμιλος Jumbo έχει δώσει αυξήσεις από τον Ιανουάριο και δεν τις ανακοινώνει διότι είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να τις δώσει  στο προσωπικό της. Η απάντηση που ξάφνιασε ήταν  όταν κλήθηκε να πει αν βρίσκει προσωπικό με τον κ Βακάκη να λέει ότι δεν έχουμε πρόβλημα προσωπικού αλλά πρόβλημα ανάπτυξης και πρότεινε η Ελλάδα να το κάνει όπως η Κύπρος.

Υπέρ της επταήμερης λειτουργίας των καταστημάτων είναι ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo, Απόστολος Βακάκης θεωρώντας ότι αυτό θα είναι σε όφελος των καταναλωτών και για τον λόγο αυτό είναι οι μόνοι που θα πρέπει να ερωτηθούν. «Θα πάρει καιρό μέχρι να γίνει το αυτονόητο στην Ελλάδα» είπε ο κ. Βακάκης στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της Jumbo για τη διανομή μερίσματος προσθέτοντας ότι από τις τέσσερις χώρες στις οποίες η εταιρεία έχει παρουσία η Ελλάδα είναι η μόνη που τα καταστήματα δεν δουλεύουν τις Κυριακές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος