Πηγή Εικόνας: https://pixabay.com/el/photos/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf-2862381/

Για το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα, e-pass που είναι σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου και για ολόκληρο το 2024, παρέχοντας έκπτωση ύψους 34% σε κάθε διέλευση για τα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, ενημέρωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Γέφυρα Α.Ε.» Πάνος Λούκας και ο τεχνικός διευθυντής, ‘Αρης Σταθόπουλος, μαζί με στελέχη της εταιρείας, την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ξενάγησής της στον εκθεσιακό χώρο και στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, η υφυπουργός κα Αλεξοπούλου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της, καθώς η Γέφυρα Α.Ε. «στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Το νέο e-pass για τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα, είναι το πρώτο στοχευμένο εκπτωτικό πακέτο το οποίο μειώνει την τιμή της διέλευσης ενός ηλεκτρικού οχήματος κατά 34%, ενώ η παραχωρησιούχος εταιρεία πρωτοπορεί σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δίνει πλέον και τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής σε συμβόλαια συνδρομητικών προγραμμάτων e-pass, εξαλείφοντας περίπου 10.000 ταχυδρομικές συναλλαγές. Ταυτόχρονα, έχει ήδη επιτύχει μείωση των άμεσων εκπομπών CO2 κατά 78% από το 2018.

Σχετικά με την εξαγγελία του e-pass από την «Γέφυρα Α.Ε.», μέλος του δικτύου της VINCI Highways, η κα Αλεξοπούλου δήλωσε: «H ‘Γέφυρα Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Πλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα απολαμβάνουν για το 2024 μια σημαντική έκπτωση για κάθε διέλευση, η οποία αγγίζει τα πέντε ευρώ. Αυτή η ενέργεια, αφενός αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου καταδεικνύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη μετάβαση προς βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Θα ήθελα από την πλευρά μου να συγχαρώ την παραχωρησιούχο εταιρεία για την πρωτοβουλία της, η οποία ουσιαστικά ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να επιλέξουν οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος».