Πάρος
Πάρος
Πάρος
Πάρος
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάνω από 8 εκατομμύρια επισκέψεις (click) από 185 χώρες δέχτηκαν οι επιχειρήσεις που έχουν αξιοποιήσει έως τώρα τη δυνατότητα δωρεάν προβολής στην τουριστική πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων e-kyklades.gr.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, για την ακρίβεια, 8,1 εκατομμύρια επισκέψεις έγιναν μέσα στο 2023, ενώ οι πρώτες 10 χώρες προέλευσης είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κύπρος, η Ελβετία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Συνολικά, περισσότεροι από 761.000 μοναδικοί χρήστες εμπιστεύτηκαν μέσα στη χρονιά που πέρασε το e-kyklades.gr για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις Κυκλάδες, τόσο ως τουριστικό προορισμό όσο και για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον νομό.

Αναλυτικά ο αριθμός των προβολών ανά κλάδο:

Διαμονή: 4,3 εκατομμύρια click

Εστίαση: 1,5 εκατομμύριο click

Μεταφορές: 870.000 click

Διασκέδαση: 470.000 click

Τοπικά Προϊόντα: 500.000 click

Δραστηριότητες: 380.000 click

Εμπορικές επιχειρήσεις: 80.000 click

Επιπλέον, ένας στους πέντε επισκέπτες (συνολικά 1,5 εκατομμύριο) οδηγήθηκαν από το site προβολής της επιχείρησης στο e-kyklades.gr, στην εταιρική ιστοσελίδα τους.

Εντυπωσιακά χαρακτηρίζονται και τα αποτελέσματα για τα 1.840 καταλύματα και τις 290 επιχειρήσεις ενοικιάσεων και τουριστικών γραφείων που προβάλλονται στην τουριστική πύλη, καθώς παρατηρήθηκε ότι το 20% και το 40% των επισκεπτών, αντίστοιχα, οδηγούνται στην ιστοσελίδα τους.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνεται, είναι φανερό ότι το e-kyklades.gr δημιουργεί online κινητικότητα, την οποία διοχετεύει απευθείας στις επιχειρήσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβάλουν περαιτέρω τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το e-kyklades.gr αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη έγκυρης πληροφόρησης για τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων, αλλά και προβολής του συνολικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με 10.000 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, 5.000 επιχειρήσεις και περιεχόμενο σε 8 γλώσσες. Πρόκειται για ένα εργαλείο που έχει δημιουργήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τους επιχειρηματίες-μέλη του, αφού μέσα από τη δημιουργία εταιρικής προβολής (mini website) τους παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν προβολής των επιχειρήσεών τους.