Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Lidl Ελλάς προσέφερε 120.000 ευρώ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη στήριξη της δημιουργικής απασχόλησης νοσηλευόμενων παιδιών σε έξι νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Lidl Ελλάς από τις 11 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023, με κάθε σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus, προσέφερε 0,10 ευρώ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.065.225 σκαναρίσματα από τα οποία συγκεντρώθηκε συνολικά το ποσό των 106.552,50 ευρώ, ωστόσο η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά του ποσού των 120.000 ευρώ. Το ποσό της δωρεάς θα διατεθεί για τη στήριξη του προγράμματος «Δημιουργική απασχόληση για νοσηλευόμενα παιδιά», που υλοποιείται σε έξι νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από τα πρώτα χρόνια δράσης του βρίσκεται ενεργά δίπλα σε κάθε παιδί που για μεγάλα ή μικρότερα χρονικά διαστήματα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Με εργαλεία το γέλιο, το παιχνίδι, το τραγούδι, τη συζήτηση, την ανθρωπιά, ο Οργανισμός μέσα από το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης υποστηρίζει, ενισχύει και ενδυναμώνει τα παιδιά που νοσηλεύονται, αλλά και τις οικογένειές τους.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων στήριξης της Lidl Ελλάς για τη φροντίδα των παιδιών. Από το 2012, η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό του Οργανισμού, έχοντας διαθέσει συνολικά περισσότερα από 1,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει παραχωρήσει ακίνητό της στη Νέα Μάκρη για να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Νομού Αττικής. Έκτοτε καλύπτει σε μηνιαία βάση όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου, έχοντας παραχωρήσει δύο επαγγελματικά αυτοκίνητα στον Οργανισμό, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά καταστήματα του δικτύου της Lidl Ελλάς και λαμβάνουν προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών όλων των σπιτιών φιλοξενίας του Οργανισμού στον νομό Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, από το 2021, η εταιρεία έχει διαθέσει και δεύτερο ακίνητό της στην Επανομή Θεσσαλονίκης, το οποίο και εξόπλισε πλήρως για να λειτουργήσει και αυτό ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.