Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 18:00 αναμένεται να ανακοινωθεί ο «μίνι» ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Νωρίτερα, απάντηση στα σενάρια περί κυβερνητικού ανασχηματισμού έδωσαν πηγές που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες κάνουν λόγο για «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις».

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Υπενθυμίζεται ότι τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν για απομάκρυνση του Γιάννη Οικονόμου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εκ νέου υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ίδιο χαρτοφυλάκιο. Τα ίδια σενάρια θέλουν και την απομάκρυνση του υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας και, σε περίπτωση επιβεβαίωσης αυτού του σεναρίου, υπουργοποίηση στο υπουργείο Εργασίας του Θοδωρή Ρουσόπουλου ή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα. Υπαρκτό φαντάζει ακόμη και το ενδεχόμενο αναβάθμισης του Βασίλη Σπανάκη από υφυπουργός.