Ανοδικά οικονομικά αποτελέσματα θα εμφανίσει για την φετινή οικονομική χρήση η εταιρία Λάμψα, που έχει στην ομπρέλλα της τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, King George και Athens Capital, ενδεικτικό της άνθισης του τουρισμού στην Αθήνα. Σε εκδήλωση τονίστηκε ότι ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί στα 114,5 εκατ. ευρώ, έναντι των 109 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι. Την ίδια στιγμή η κερδοφορία (EBITDA) θα φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 32 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι το 2022.

    Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της εταιρίας, στελέχη της σημειώνουν πως αυτά κινούνται σε χαμηλά σχετικά επίπεδα, απόρροια της αύξησης του πληθωρισμού αλλά και του εργασιακού κόστους που έχει αυξηθεί, λόγω των αυξήσεων που δίνονται στους εργαζομένους των εταιριών που ανέρχονται περίπου στους 1400. Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας που συμπληρώνει 150 χρόνια παρουσίας, θα εμφανίσει το 2023 κύκλο εργασιών στα 63 εκατ. ευρώ – 10 εκατ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με πέρυσι. Το Κing George θα πιάσει τα 15 εκατ. ευρώ από 13 και τέλος το Athens Capital, από 13 εκατ. ευρώ που είχε πετύχει πέρυσι, θα κινηθεί στα 17 εκατ. φέτος. Σημαντική ήταν η άνοδος του τζίρου και στο ξενοδοχείο Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.

Επενδύσεις

   Στο σκέλος των επενδύσεων, τον Μάρτιο θα ανοίξει τις πύλες του το νέο δημιούργημα της Λάμψα, που αφορά 19 σουίτες, οι οποίες θα προστεθούν στο ξενοδοχείο Athens Capital. Η εν λόγω μονάδα βρίσκεται στην οδό Ζαλοκώστα, κτίριο που απέκτησε η Λάμψα από τον ΕΦΚΑ. Στο μεταξύ, τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι έτοιμη και η μεγάλη επένδυση της Λάμψα στον Παρνασσό, όπου το χειμερινό θέρετρο πολυτελείας στον Παρνασσό, ανήκει πλέον στον όμιλο Λασκαρίδη. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ και φιλοδοξία του είναι να αποτελέσει το καλύτερο χειμερινό θέρετρο της χώρας. Θα διαθέτει 45 σπίτια και ένα κεντρικό κτήριο, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα κέντρο σπα.

   Η Λάμψα, το προηγούμενο διάστημα διεύρυνε το ποσοστό της στην εταιρεία Regency, καθώς απέκτησε ποσοστό 33,9% έναντι 9 εκατ. ευρώ, που κατείχαν οι πιστώτριες τράπεζές της και την αποπληρωμή του δανείου ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ. Η Regency αναμένει σύντομα την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για την ανέγερση του νέου καζίνο στο Μαρούσι και λίγους μήνες μετά υπολογίζεται ότι θα λάβει την άδεια για να ξεκινήσει η κατασκευή του.