Εθνικές εκλογές 2019
εκλογές
Εθνικές εκλογές 2019
εκλογές
Πηγή Εικόνας: Εκλογές - element5 digital στο pexels

Τα επιμελητήρια ξεκινούν την προετοιμασία τους για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο 2024.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του για τις γιορτές ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας «…με την ευκαιρία των ευχών, επιθυμώ να σας ενημερώσω πως σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιμελητηριακές εκλογές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον Δεκέμβριο 2024.

Θεωρητικά, το χρονικό διάστημα των δώδεκα μηνών, που μεσολαβεί, είναι αρκετά μεγάλο για να ασχοληθούμε και να συζητήσουμε για το θέμα αυτό».

Από την πλευρά της και η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ,Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, σε πρόσφατη συνάντησή της με δημοσιογράφους ανέφερε ότι εγκαίρως θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΕΒΕΑ για τις εκλογές ενώ και ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Fm, δήλωσε ότι διατηρεί και την θέση του προέδρου στο Επιμελητήριο Έβρου μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο που είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης. Όπως σημείωσε όμως, σε περίπτωση που τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να δώσει παράταση στην θητεία των σημερινών διοικήσεων και μετά το 2024, τότε αυτόματα θα υποβάλλει την παραίτηση του.