Την έναρξη του τρίτου κύκλου της δράσης «#Her_Research» ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) «συνεχίζοντας και το 2024 τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της γνώσης», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν ερευνητικές ομάδες ή/και μεμονωμένες ερευνήτριες που δεν έχουν ακόμη εισέλθει στον χώρο του επιχειρείν και η δραστηριότητά τους δεν είναι ήδη υποστηριζόμενη από άλλες επίσημες δράσεις.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.office.com/e/YeiUTu56Sr και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2024.

Τα βραβεία της δράσης θα απονεμηθούν για κάθε πεδίο χωριστά.

Ειδικότερα:

* Πρώτο βραβείο, σε 3 ερευνητικές ομάδες που θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη συγγραφής ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων.

* Δεύτερο Βραβείο, σε 5 ερευνητικές ομάδες που θα λάβουν δωρεάν ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο 10 ωρών από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων.

* Επιβράβευση Βonus σε όλες οι συμμετέχουσες ερευνήτριες για να παρακολουθήσουν ένα δίωρο εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα τους ερευνητικούς πόρους και 2 ώρες Mentoring επί του θέματος.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πάντειου Πανεπιστημίου.