PIRAEUS TOWER
PIRAEUS TOWER
Πηγή Εικόνας: DIMAND

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Ξεκινούν σταδιακά τη λειτουργία τους τα καταστήματα που θα φιλοξενήσει ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας, το οποίο θα κατοικηθεί πρώτη φορά στο σύνολο των περίπου 34.600 τετραγωνικών του μέτρων.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχει μισθωθεί το 70% του μισθώσιμου χώρου του Πύργου, ο οποίος έχει ανακατασκευαστεί από την Piraeus Tower A.E. στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 30% η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ και με 70% η Cante Holdings Ltd, η οποία αποτελεί τον κοινό επενδυτικό φορέα του ομίλου Dimand (65%) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD (35%).

Σήμερα έχει εγκαίνια το κατάστημα του βρετανικού κολοσσού ένδυσης JD Sports συνολικής επιφάνειας 1.200 τ.μ. στο ισόγειο και σε τμήμα του πρώτου ορόφου. Τα καταστήματα JD Sports (3.400 σε 32 χώρες) αποτελούν προορισμό για τις νέες Street Fashion συλλογές sneakers και sportswear.

Για τις 15 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το μεγαλύτερο κατάστημα στην Ελλάδα του ομίλου Inditex και ένα από μεγαλύτερα της Ευρώπης. Τα Zara και Zara Home θα στεγάζονται στο ισόγειο και σε χώρους του πρώτου και του δευτέρου ορόφου, σε μια συνολική επιφάνεια περίπου 6.000 τ.μ.

Στη συνέχεια θα λειτουργήσει το γυμναστήριο από την Athlesis και η εστίαση. Ο όμιλος Gendal (Nice n’ Easy) έχει μισθώσει περίπου 700 τ.μ. εσωτερικό χώρο στον τρίτο όροφο, ενώ θα λειτουργεί και στην μοναδική βεράντα που διαθέτει ο Πύργος του Πειραιά με καφέ και εστιατόριο. Το ίδιο διάστημα περίπου θα ξεκινήσει τη λειτουργία και το φαρμακείο επιφάνειας 180 τ.μ., της αλυσίδας Go to Health.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος αρχές Μαρτίου και αφού ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, θα μετακομίσουν στα νέα γραφεία τους οι εργαζόμενοι της Dialectica, εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά του knowledge brokering (υπηρεσίες παροχής πρωτογενούς έρευνας). Είναι ο βασικός μισθωτής (anchor tenant) στον Πύργο του Πειραιά.

Η Dialectica έχει μισθώσει τους έξι εκ των 22 ορόφων του κτιρίου (από τον 9ο έως και τον 14ο), συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ.

Στον 22ο όροφο θα στεγαστεί ο Όμιλος Βύρων Βασιλειάδη – V Group που δραστηριοποιείται στους τομείς της συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην πράσινη τεχνολογία.

Η Piraeus Tower έχει υπογράψει με τον Δήμο Πειραιώς σύμβαση παραχώρησης για την αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, όπως είναι γνωστός ο Πύργος, για χρονική διάρκεια 99 ετών.