Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

   Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που πραγματοποιεί ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σειρά είχαν οι δήμαρχοι Πειραιά και Νήσων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

   Ο Νίκος Χαρδαλιάς καλωσόρισε τους δημάρχους «σε κάτι που θα είναι σύνηθες» όπως είπε. «Σε συχνά χρονικά διαστήματα θα βρισκόμαστε όλοι μαζί, θα συζητάμε τα προβλήματα και θα βλέπουμε την πρόοδο των έργων στις περιοχές σας ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίζουμε ολιστικά και μητροπολιτικά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κάθε Δήμο» προσέθεσε και τόνισε:

   «Ήρθε η ώρα η Περιφέρεια Αττικής να ασκήσει τα μητροπολιτικά της καθήκοντα, τα προηγούμενα έτη, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων και απλής αναλογικής δεν είχε το περιθώριο να το πραγματοποιήσει. Τώρα όμως ήρθε ο καιρός, ωρίμασαν οι συνθήκες και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να καλύψουμε κενά και να διορθώσουμε αρρυθμίες του παρελθόντος. Το κράτος πρέπει να μας δώσει την ευκινησία που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε τα έργα πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος.

   Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση, την κατηγοριοποίηση των έργων σε τέσσερα είδη: Μητροπολιτικά, Ειδικά, Διαδημοτικά και Δημοτικά. Στην περίπτωση των Μητροπολιτικών και Ειδικών έργων, έχω θέσει τρεις βασικές προϋποθέσεις όπως: κάθετη διαδικασία υλοποίησης, ισχύ των διατάξεων που αφορούν τις απαλλοτριώσεις για τους ολυμπιακούς αγώνες και fast track διαδικασίες για την αντιμετώπιση των χρόνιων καθυστερήσεων των έργων λόγω άσκησης ένδικων μέσων».

   Όσον αφορά τα έργα των δήμων, νέος περιφερειάρχης είπε ότι είναι σε απόλυτη εγρήγορση καθώς πιστεύει ότι δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου για περαιτέρω καθυστερήσεις για αυτό και βρίσκεται συνεχώς σε συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς.

   Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αγκιστρίου Δημήτριος Αναστασίου, Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, Πόρου Γεώργιος Κουτούζης, Σαλαμίνας Γεώργιος Παναγόπουλος, Τροιζήνιας -Μεθάνων Αναστάσιος Μούγιος, Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, Κορυδαλλού Νικόλαος Χουρσαλάς, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκος, ενώ τον Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο διαχειριστής του Δικτύου Αττικής, Μπερέτσος Μαρίνης.