Της Τέτης Ηγουμενίδη

Η κοινοπραξία των ΕΡΕΤΒΟ – ΕΚΤΕΡ – ΤΕΝΑ είναι ο μοναδικός φορέας που κατέθεσε χθες προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το ΣΔΙΤ «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ», ενδεικτικής αξίας 56,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ, με ΦΠΑ περίπου 70 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται ειδικότερα για τις αστυνομικές διευθύνσεις των Πατρών (Αχαΐας), Καρδίτσας, Βέροιας (Ημαθίας), Λευκάδας, Αλεξανδρούπολης (Έβρου) και οι προσφορά κατατέθηκε χθες.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το εν λόγω ΣΔΙΤ και οι Άκτωρ, Άβαξ, Intrakat, Μυτιληναίος και Τεκάλ.

Στόχος είναι η κατασκευή σύγχρονων κτιρίων που θα ικανοποιούν τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία τους. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτουν χώρους προσωρινής κράτησης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους φύλαξης πειστηρίων, αποθήκες όπλων, σκοπευτήρια ενώ παράλληλα θα λειτουργούν χώρος κυλικείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες εκπαίδευσης. Τα κτίρια θα προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες και τους εργαζόμενους και θα συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών και προανακριτικών υπηρεσιών.

Θα ακολουθήσει η αποσφράγιση του φακέλου της προσφοράς, θα εξεταστούν τα δικαιολογητικά και εφόσον όλα είναι εντός του πλαισίου του διαγωνισμού, στη συνέχεια θα ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος η προαναφερόμενη κοινοπραξία.

Η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε 30 έτη από τη θέση σε ισχύ της Σύμβασης Σύμπραξης, σύμφωνα με όσα θα αναφέρονται στο τεύχος προκήρυξης του έργου και η συνολική προθεσμία περάτωσης της κατασκευής του έργου μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, εκτιμάται, σε δύο έτη.