Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυξημένες κατά περίπου 15% εμφανίζονται οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά τους 11 μήνες του έτους. Ειδικά τον μήνα Νοέμβριο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατέγραψαν αύξηση περίπου 10% παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα καθώς και την πίεση στις εξαγωγές λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτά τα δεδομένα και καθώς βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες μέρες της εορταστικής περιόδου, η διοίκηση του Ομίλου, καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποδειχθεί απολύτως συνεπής στις εκτιμήσεις της, για αύξηση του τζίρου +12% -για το σύνολο της χρονιάς- και αύξηση της κερδοφορίας κατά +15%.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα στη Λάρισα και το κατάστημα στην Καρδίτσα παραμένουν κλειστά με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή επαναλειτουργία τους.

Από τις αρχές του έτους και μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ομίλου Jumbo στη Ρουμανία, το νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Iasi (Ρουμανία) καιτο νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Plovdiv (Βουλγαρία).

«Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποτελεί για τον Όμιλο Jumbo, κορυφαία στιγμή της εμπορικής πολιτικής του έτους, καθώς -κατά παράδοση- πραγματοποιείται περίπου το 30% των ετήσιων πωλήσεων.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Όμιλος, επιβεβαιώνουν στην πράξη και με απτές αποδείξεις, την διαρκή επιβράβευση του καταναλωτικού κοινού στην σταθερή και αδιαμφισβήτητη προσπάθεια εναρμονισμού των τιμών με τα εισοδήματα των καταναλωτών, σε χιλιάδες κωδικούς προϊόντων του Ομίλου Jumbo» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 11%. Συνολικά για το 11μηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 16% σε σχέση με το 2022.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο κατά τον Νοέμβριο του 2023, ήταν αυξημένες κατά περίπου 4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά περίπου 12% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις του δικτύου στην Βουλγαρία κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 13% τον Νοέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά περίπου 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στην Ρουμανία, οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10% τον Νοέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά περίπου 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.