Απονεμήθηκαν χθες από την Λέσχη Επιχειρηματικότητας, για 26η χρονιά, τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση, βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, παρευρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πέτρος Σπανάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης και η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Βίκυ Λοΐζου.

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2023 τιμήθηκαν οι:

– Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας: KAMARIDIS GLOBALWIRE GROUP

Ο Όμιλος Καμαρίδης GlobalWire ιδρύθηκε το 1976 ως εμπορική εταιρεία και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους παραγωγής προϊόντων χάλυβα, κατέχοντας ηγετική θέση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της παρουσίας του στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Μέσα από 6 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες που στεγάζονται στους ιδιόκτητους χώρους του, ο όμιλος καλύπτει παραγωγική δυναμικότητα η οποία υπερβαίνει τους 100.000 μετρικούς τόνους ετησίως, ενώ τα προϊόντα του εξάγονται σε περισσότερες από 75 χώρες προσδίδοντας ειδική προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει στρατηγικές επενδύσεις οι οποίες συμπληρώνουν τη δραστηριότητά του, μέσω ανάπτυξης στη βόρεια Ελλάδα 5 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 120 MW.

– Βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο: Κωνσταντίνος Κορωνάκης, Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ

Η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ είναι μια καινοτόμος βιομηχανία κατασκευής συνθετικών σχοινιών και συρματόσχοινων με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία. Ιδρύθηκε  το 1967 από τον Δημήτρη και την Ελένη Κορωνάκη και είναι μια 100% οικογενειακή επιχείρηση που εξυπηρετεί τους κλάδους της ποντοπόρου ναυτιλίας, της βιομηχανίας, των offshore θαλασσίων κατασκευών, του yachting και της ιχθυοκαλλιέργειας. Τα δημοφιλέστερα προϊόντα της είναι συνθετικά σχοινιά υψηλής τεχνολογίας, σχοινοσύρματα και συρματόσχοινα, ενώ εμπορεύεται συρματόσχοινα ειδικού τύπου (VEROPE, CASAR), άγκυρες μέχρι 13 τόνους και αλυσίδες ως 102 χιλιοστά. Τα προϊόντα της παράγονται αμιγώς και μόνο στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα από όλους του διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης αλλά και από τους χρήστες λόγω της υψηλής τους ποιότητας αλλά και της τεχνικής τους υπεροχής. Τα τελευταία χρόνια εισήλθε στον κλάδο των ηλεκτρικών καλωδίων, με την εξαγορά του εργοστασίου «ΚΑΛΩΔΙΑ ΞΑΝΘΗΣ».

– Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς: Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Για την επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Στα 51 έτη δράσης του, έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του, έχει χορηγήσει περισσότερες από 2.600 υποτροφίες, ενώ μόνο το 2022 περισσότεροι από 423.000 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν από τις δωρεές και τα προγράμματά του.

Δήλωση του Κων. Ευριπίδη  

Ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Ευριπίδης, στην τοποθέτησή του σε σχέση με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα φετινά βραβεία έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς οι επιχειρηματίες που ξεχώρισαν, λειτουργούν τα τελευταία χρόνια σε ένα περιβάλλον με σοβαρές προκλήσεις σε γεωπολιτικό, οικονομικό, ενεργειακό και κοινωνικό επίπεδο. Η ανθεκτικότητα και η δυναμική πολλών ελληνικών επιχειρήσεων, μαζί με μια σειρά από θετικά βήματα που έχουν γίνει στη δημοσιονομική πολιτική, τον τομέα των μεταρρυθμίσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους έχουν βοηθήσει στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και του επενδυτικού κλίματος. Η αποφασιστική συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε κάθε τομέα δραστηριότητας αποτελεί βασικό στοίχημα για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της οικονομίας μας, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που παραμένει επισφαλές. Από την πλευρά μας, ως επιχειρηματίες, καλούμαστε να βελτιώνουμε διαρκώς την ανθεκτικότητα, την εγρήγορση, την προσαρμοστικότητα και την ικανότητά μας να αξιοποιούμε στο μέγιστο κάθε πιθανή ευκαιρία, χαρακτηριστικά που μας έχουν βοηθήσει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις όλων αυτών των τελευταίων ετών».

Σημειώνεται ότι οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG.