Πηγή Εικόνας: DAVLAS

Όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν αναμένεται να ξυπνήσουν δύο ιστορικά αεροσκάφη, τα οποία απέκτησε πρόσφατα η κυπριακή εταιρεία Zela Aviation. Τα δύο αεροσκάφη, τα οποία παρέμεναν εγκαταλελειμμένα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από το 2001, αποτελούν ένα πραγματικό θησαυρό για την ιστορία της αεροπλοΐας σε Ελλάδα και Κύπρο. 


Πρόκειται για ένα BAC1-11, στα χρώματα της Ελληνικής Αεροπορίας, ένα από τα ελάχιστα αεροσκάφη αυτού του τύπου παγκοσμίως, το οποίο ανήκε για πολλά χρόνια στο στόλο της Cyprus Airways. Το αεροσκάφος, αφού συντηρηθεί, θα δοθεί ως δωρεά στο Δήμο Λαυρίου, για να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει δίπλα από το λιμάνι της πόλης. 

Αρχική ιδέα ήταν το αεροσκάφος να μεταφερθεί στην Κύπρο, με τα ιστορικά χρώματα της Cyprus Airways, αλλά στο παρόν στάδιο η διαδικασία μεταφοράς κρίθηκε ιδιαίτερα δύσκολη.

Το δεύτερο αεροσκάφος είναι ένα Boeing 727, το οποίο είχε αγοραστεί το 1968, από τον Αριστοτέλη Ωνάση για τον θρυλικό στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, αφού συντηρηθεί και ανακαινιστεί, θα φυλαχθεί μέχρι την οριστική απόφαση για το χώρο που θα το φιλοξενήσει.

Ο Πρόεδρος της Zela Aviation, κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αυτά τα δύο αεροσκάφη αποτελούν μέρος της ιστορίας της Ελληνικής και Κυπριακής Αεροπλοΐας. Η έκθεση, αυτών των δύο κειμηλίων σε δημόσια θέα, θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο της αεροναυτικής βιομηχανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά και επανασυναρμολόγηση των δύο αεροσκαφών θα αναλάβει η εταιρεία, Notis Cranes (www.notis.com.gr).

Πηγή Εικόνας: DAVLAS
Πηγή Εικόνας: DAVLAS
Πηγή Εικόνας: DAVLAS
Πηγή Εικόνας: DAVLAS
Πηγή Εικόνας: DAVLAS
Πηγή Εικόνας: DAVLAS

Λίγα λόγια για την Zela Aviation

Η Zela Aviation Κύπρου δραστηριοποιείται στον τομέα της ναύλωσης και πώλησης αεροσκαφών τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει γραφεία στη Λεμεσό, την Αθήνα και το Λονδίνο και παρέχει υπηρεσίες στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Η ηγετική της θέση, η δυναμική της πορεία και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της, καθιστούν την Zela Aviation ως σταθερό και αξιόπιστο συνεργάτη στο διεθνή χώρο των αερομεταφορών.

 

Λίγα λόγια για την Notis Cranes

Η ελληνική εταιρεία Notis Cranes ειδικεύεται στην αποπεράτωση και εξυπηρέτηση εξειδικευμένων ανυψώσεων. Διαθέτει εξειδικευμένα μηχανήματα για εργασίες σε περιορισμένους χώρους, με απόλυτη ασφάλεια, αξιοπιστία και αμεσότητα.