Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Το «πράσινο» φως για την έναρξη της ανακατασκευής και επέκτασης των εγκαταστάσεων του Θεάτρου «Το τρένο στο Ρουφ» για λογαριασμό της Εταιρείας «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.», με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1 εκ. ευρώ, δόθηκε με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυσης των υποδομών πολιτισμού με στόχο την προώθηση του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την προώθηση νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων με την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών στον τομέα των παραστατικών τεχνών.

Η “Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ” στεγάζεται σήμερα σε 8 ακινητοποιημένα βαγόνια επί σιδηροτροχιών εντός της μισθωμένης από την ΓΑΙΑΟΣΕ έκτασης 5.600 τ.μ, με πρόσβαση από υπάρχουσα πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού σε χώρο του Ο.Σ.Ε., στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου. Το έργο προβλέπει την προσθήκη επιπλέον οκτώ παλαιών βαγονιών ιστορικής αξίας, καθώς και τρεις πρόσθετους προκατασκευασμένους οικίσκους υποστηρικτικών χρήσεων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Πατούλης επισήμανε «Τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης των υποδομών της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της ιστορικής αυτής περιοχής, προσελκύοντας μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και κυρίως ενός κοινού νεώτερου ή και αμύητου στις Τέχνες καθώς και ξένους επισκέπτες. Επίσης μπορούν να προσφέρουν στην ευρύτερη περιοχή ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον εκπαίδευσης και αναψυχής για τους πολίτες της και ταυτόχρονα έναν πρότυπο πολιτιστικό σιδηροδρομικό χώρο μοναδικό στο είδος του, όπου συνδυάζονται και συνυπάρχουν δράσεις Παιδείας, Πολιτισμού και Μεταφορών στο πλαίσιο μιας Αθήνας – μητροπολιτικού κέντρου».