Τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Αττική, μετά το Ελληνικό, αποτελεί το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, που σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΘΕΚ Βασίλη Μαγκλάρα, βρίσκεται πολύ κοντά στην αδειοδότηση συνολικά και πολεοδομικά.

Μιλώντας στο συνέδριο «Green Deal Greece 2023», που οργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το economix.gr στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Μαγκλάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ολοκληρώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των μελετών και βρισκόμαστε στη φάση πλήρους ανάπτυξης της επένδυσης».

Η επένδυση στο Θριάσιο έχει προϋπολογισμό άνω των 250 εκατ. ευρώ και αφορά την κατασκευή ενός εμπορευματικού κέντρου 300.00 τ.μ. με αποθηκευτικούς χώρους υψηλής αξίας και λειτουργικότητας, ενώ πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Αλλά δεν είναι μόνο το μέγεθος που το καθιστά μοναδικό, είμαστε ένα εμπορευματικό κέντρο όπως το ονομάζουμε εμείς τεχνολογικά future proof, δηλαδή θα ενσωματώσουμε τεχνολογίες οι οποίες δεν υπάρχουν πουθενά σε καμία άλλη επένδυση, σε κανένα στον τομέα των logistics και βεβαίως θα είμαστε και CO2 neutral, όχι απλώς δηλαδή δε θα καταναλώνουμε ενέργεια, δε θα μολύνουμε το περιβάλλον, πολύ σημαντικό κι αυτό για έναν τομέα ο οποίος είναι κατεξοχήν ρυπογόνος, αλλά θα είμαστε και παραγωγοί ενέργειας» όπως σημείωσε ο κ. Μαγκλάρας.

Επιπλέον, θα ενσωματωθούν όλες οι τεχνολογίες που αφορούν στην ανακύκλωση και στην παραγωγή πράσινης ενέργειας. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΘΕΚ «θα είμαστε το πιο αναβαθμισμένο και το πιο ολοκληρωμένο από περιβαλλοντική τεχνολογική και από οποιαδήποτε άλλη σκοπιά εμπορευματικό κέντρο».