Google
Google
Google
Google
Πηγή Εικόνας: amna

Τη διάθεση στην Ελλάδα του Google News Showcase, ενός αδειοδοτικού προγράμματος επιμέλειας και επιλογής ειδήσεων στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα η Google. Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ των εκδοτικών οργανισμών που υπέγραψαν σύμβαση με το Google News Showcase στην Ελλάδα είναι οι 24 MEDIA, AtticaMedia Group, DPG Digital Media Group, iefimerida, Kathimerini, Liquid Media, Newsit, Proto Thema, και The Huffington Post Greece.

Παγκοσμίως, το Google News Showcase έχει συνάψει συμφωνίες με πάνω από 2.500 εκδότες και είναι διαθέσιμο σε 23 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Στο Google News Showcase οι εκδότες μπορούν να επιλέξουν τη χρήση μιας επιπλέον λειτουργίας του, μέσω της οποίας η Google αναλαμβάνει τη δαπάνη για την πρόσβαση των αναγνωστών σε περιεχόμενο που κανονικά απαιτεί συνδρομή. Έτσι, οι αναγνώστες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε άρθρα τα οποία δεν θα μπορούσαν να δουν προηγουμένως και να μάθουν περισσότερα για το συγκεκριμένο μέσο, ώστε ενδεχομένως να γίνουν συνδρομητές του.

Η συνεργασία με τον ειδησεογραφικό κλάδο στην Ελλάδα

Η διάθεση του News Showcase στην Ελλάδα αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεργασίας της Google με εκδότες και δημοσιογράφους. Μέσα από το Google News Initiative έχει συνεργαστεί σε προγράμματα καινοτομίας με 12 ειδησεογραφικά κέντρα της χώρας, ενώ μέσα από το Google Newslab, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.000 επαγγελματίες του ειδησεογραφικού κλάδου σε ψηφιακές δεξιότητες. Παράλληλα, σε συνεργασία με την FT Strategies, έδωσε στα ειδησεογραφικά κέντρα της Ελλάδας πρόσβαση σε προγράμματα και εργαστήρια που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων στην ψηφιακή εποχή.