Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Προγραμματική σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Το έργο κρίθηκε αναγκαίο, καθώς η χρόνια διάβρωση των εγκαταστάσεων και η φθορά του τάπητα ελλοχεύουν κινδύνους για τους αθλητές.

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, επισήμανε: «Έχοντας ως πάγια προτεραιότητα τόσο την ασφάλεια των αθλούμενων όσο και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των αθλητικών χώρων της Αττικής, καθημερινά αποδεικνύουμε πως κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας να επενδύσουμε στην αναβάθμιση και επέκταση των αθλητικών υποδομών σε όλους τους δήμους. Το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, μετά από χρόνια θα ξαναγίνει ασφαλές και σύγχρονο, με στόχο να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Βύρωνα και να χαίρονται τα αγαθά του αθλητισμού».

Ειδικότερα το έργο προβλέπει:

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, με την προμήθεια και τοποθέτηση προκαλλιεργημένου υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα σε έκταση συνολικού εμβαδού 8.325 τμ και την προμήθεια και τοποθέτηση συμπληρωματικών υλικών άρδευσης, ώστε να προκύψει ολοκληρωμένο σύστημα αποστράγγισης.

Επίσης, προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα (ταρτάν) συνολικής έκτασης 6.100 τμ, αφού αποξηλωθεί πλήρως το υπάρχον ταρτάν και επιδιορθωθούν τοπικά τυχόν φθορές του ασφαλτοτάπητα υποδομής. Επιπρόσθετα προβλέπεται η τοποθέτηση πλαστικού κράσπεδου περιμετρικά του στίβου και διαγράμμιση των κουλουάρ και στεγάνωση τμήματος της κερκίδας ώστε να σταματήσει η εισροή υδάτων στους χώρους- αίθουσες γυμναστικής που βρίσκονται κάτω από αυτές. 

Τέλος, στη σύμβαση για το γήπεδο ποδοσφαίρου περιλαμβάνεται και η προμήθεια – τοποθέτηση δύο τερμάτων αλουμινίου με δίχτυα, τεσσάρων σημαιών στα σημεία του κόρνερ με τις υποδοχές τους, καθώς και πάγκων «στεγασμένων» με καθίσματα τύπου «bucket» για τους αναπληρωματικούς παίκτες – δύο τεμάχια των 18 θέσεων και ένα των πέντε θέσεων για διαιτησία.